Tomić: Privilegija je ovo doživeti!

Trener Crvene zvezde mts zahvalio navijačima na podršci protiv Galatasaraja. "Ovakav pristup tražim svakog dana od igrača".

Košarka 31.10.2018 | 11:45
Tomić: Privilegija je ovo doživeti!
Crvena zvezda mts ubedljivo je pobedila Galatasaraj i na radost punog "Pionira" kreirala konačnu razliku od 30 poena, u meču 5. kola A grupe Evrokupa.

Posle utakmice, u kojoj je njegov tim popravio skor na 4-1 i učvrstio se na čelu tabele, trener crveno-belih Milan Tomić delovao je umorno i zadovoljno.

"Kontrolisali smo ritam 40 minuta, to pokazuje i statistika. Olakšali smo sebi meč, pobedili smo 30 razlike, ali pobedili smo 30 razlike protiv dobrog tima. Čestitam igračima na fokusu 40 minuta i ovo tražim svakodnevno od njih", izjavio je on, uz ocenu da njegov tim nije imao oscilacije.

Upitan za ambijent, šef struke Zvezde zahvalio je navijačima što su ispunili dvoranu.

"Privilegija je da ovo doživiš i da igraš u ovakvom ambijentu. Šesti igrač je bio fenomenalan i zahvaljujem se publici na podršci. Stvarno su nam pomogli".

Da li je šampion Srbije ove večeri odigrao najbolji meč do sada?

"Ne mogu da poredim utakmice, da kažem da li je najbolja ili nije. Posle svake utakmice gledamo greške i posle ovog meča gledaćemo gde smo grešili i uvek moramo da radimo na tome. Bitni su detalji, ako hoćemo da stignemo negde do kraja sezone i da napravimo uspeh. Mora da se radi na detaljima i posle 30 razlike treba da vidimo svoje greške. Ne treba da se opuštamo...", objasnio je Tomić.

"Dobili smo 30 razlike ali dolazi nam Cedevita, treba da budemo u fokusu. Kažem igračima da svakodnevno treba da razmišljaju o košarci i da rade", dodao je Zvezdin trener posle najubedljivije pobede srpskog tima u ovom rivalstvu.

"ODŽO NAPREDUJE SVAKOG DANA"

Bez želje da govori o krajnjim ciljevima u Evrokupu, centar crveno-belih bio je upitan i za napredak centra Majkla Odža.

"Ne bih nikad izdvajao igrače posle utakmice, Odžo napreduje i za sada napreduje svakog dana. Sigurno da mu je potrebno da radi na fokusu na utakmici, fokusu na treningu, da nema tih dva-tri minuta bez koncentracije gde se naprave male greške u odbrani i napadu. On je fenomenalan igrač i čovek. Sluša i pokušava to da uradi na najbolji način".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar