Гвардиола: Позваћу Лопетегија, то је мој пријатељ!

"Пријатељ ми је и веома ми је жао због ове ситуације", рекао је менаџер Манчестер ситија о смијењеном тренеру Реала.

Фудбал 31.10.2018 | 14:15
Гвардиола: Позваћу Лопетегија, то је мој пријатељ!
Ђулен Лопетеги (52) прошао је трновит пут у посљедња четири мјесеца.

Иако је у Русију отишао да води репрезентацију на Свјетском првенству, то му је било забрањено када се прочуло да се договорио са Реалом и прихватио да наслиједи Зинедина Зидана на клупи првака Европе.

Челници Фудбалског савеза Шпаније реаговали су брзо и уручили му отказ, препустивши тада улогу Фернанду Јеру, што је он искористио да се пре времена врати у Мадрид и сједне на клупу са које је устао минулог викенда.

Реал је у понедјељак званично саопштио да Лопетеги више није шеф стручног штаба, а привремено ће га замијенити Сантјаго Солари, некадашњи играч "краљевског клуба". Та вест је очекивано гласно одјекнула широм Европе и свијета и брзо је стигла и до Пепа Гвардиоле, менаџера Манчестер ситија.

Гвардиола је три године био саиграч Лопетегију у Барселони (1994-97) и добар однос су сачували до данас. 

"Волио бих да га позовем наредних дана. Веома сам разочаран, али то је фудбал", рекао је Пеп.

"Жао ми је јер ми је Ђулен пријатељ и изванредна особа. Играли смо заједно у Барселони и имамо невјероватан однос. Све је то фудбал. Када имате лош резултат нећете остати у мјестима као што су Барселона и Мадрид. Побјеђујте у низу или немате шансу да наставите", додао је он.

Гвардиола је послао пријатељу и поруку охрабрења.

"У фудбалу, као и у животу, имате другу шансу. И Ђулен ће наћи још једну прилику, на другом мјесту и још једном ће показати своју вриједност, као што је показао у Портоу и у шпанској репрезентацији", додао је Пеп.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар