Радоњић: Бајерн - Будућност? Једва чекам!

Тренер шампиона Немачке за сајт Евролиге је говорио о својим играчким почецима у Подгорици и одласцима на утакмице због којих се "заљубио" у кошарку.

Кошарка 02.11.2018 | 21:35
Радоњић: Бајерн - Будућност? Једва чекам!
Дејан Радоњић ове јесени је почео своју пету сезону у Евролиги, као тренер, али учесник елитног континенталног такмичења био је и као плејмејкер Будућности, сада већ пре скоро две деценије.

У родној Подгорици, тада Титограду, почео је да се бави кошарком као 12-годишњак и о томе је причао за сајт Евролиге, у рубрици "Кошаркашке успомене".

"Моја основна школа имала је секције у неколико спортова и ја сам се определио за кошарку. Тренирали смо два пута недељно, а у слободно време сам са осталом децом проводио сате и сате играјући фудбал, кошарку или одбојку на теренима испред кућа и зграда у којима смо живели. Интензивирао сам тренинге са 13 година, а са 14 сам већ био у организованом програму, какви постоје и данас, само што сада клинци почињу много раније", присетио се Радоњић.

Он каже да је као клинац највише волео фудбал, али да после првог кошаркашког тренинга више није озбиљно размишљао о било ком другом спорту.

"Убрзо сам схватио да је играње кошарке оно желим да радим у животу и постао сам врло озбиљан и посвећен томе. Кошарка је постала моја велика љубав и остала то до данас. На мене су најпре утицали моји први тренери, затим сам се угледао на првотимце Будућности, а таман када сам прешао у јуниоре, Будућност је ушла у Прву лигу Југославије, у то време вероватно најбоље домаће првенство у Европи. Ишао сам на утакмице, гледао неке од највећих европских асова и моја мотивација је само расла".

Радоњић је од 2013. до 2017. у Евролиги имао неке велике успехе са Црвеном звездом, а од пролетос је тренер Бајерна, са којим тренутно има скор 2-2.

Не треба посебно наглашавати да са посебним нестрпљењем очекује дуеле са својим матичним клубом.

"Подгорица је место у коме сам одрастао, где је моја породица и лепо је када се неко сети да сам некада био играч Будућности. Били смо три пута прваци државе, почетком века играли смо у Евролиги, а сада се Будућност после дуго времена вратила у ово такмичење и мени је велико задовољство што ћу са Бајерном гостовати у родном граду", истакао је Дејан Радоњић.

"Као тренер сам већ водио утакмице против Будућности, али сада ћемо се први пут срести у Евролиги и признајем да једва чекам то".

Окршај Бајерна и Будућности на програму је тек 28. децембра у Минхену, у оквиру 15. кола. На гостовање у Подгорици популарни Дејо ће морати да сачека 1. март.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар