Radonjić: Bajern - Budućnost? Jedva čekam!

Trener šampiona Nemačke za sajt Evrolige je govorio o svojim igračkim počecima u Podgorici i odlascima na utakmice zbog kojih se "zaljubio" u košarku.

Košarka 02.11.2018 | 21:35
Radonjić: Bajern - Budućnost? Jedva čekam!
Dejan Radonjić ove jeseni je počeo svoju petu sezonu u Evroligi, kao trener, ali učesnik elitnog kontinentalnog takmičenja bio je i kao plejmejker Budućnosti, sada već pre skoro dve decenije.

U rodnoj Podgorici, tada Titogradu, počeo je da se bavi košarkom kao 12-godišnjak i o tome je pričao za sajt Evrolige, u rubrici "Košarkaške uspomene".

"Moja osnovna škola imala je sekcije u nekoliko sportova i ja sam se opredelio za košarku. Trenirali smo dva puta nedeljno, a u slobodno vreme sam sa ostalom decom provodio sate i sate igrajući fudbal, košarku ili odbojku na terenima ispred kuća i zgrada u kojima smo živeli. Intenzivirao sam treninge sa 13 godina, a sa 14 sam već bio u organizovanom programu, kakvi postoje i danas, samo što sada klinci počinju mnogo ranije", prisetio se Radonjić.

On kaže da je kao klinac najviše voleo fudbal, ali da posle prvog košarkaškog treninga više nije ozbiljno razmišljao o bilo kom drugom sportu.

"Ubrzo sam shvatio da je igranje košarke ono želim da radim u životu i postao sam vrlo ozbiljan i posvećen tome. Košarka je postala moja velika ljubav i ostala to do danas. Na mene su najpre uticali moji prvi treneri, zatim sam se ugledao na prvotimce Budućnosti, a taman kada sam prešao u juniore, Budućnost je ušla u Prvu ligu Jugoslavije, u to vreme verovatno najbolje domaće prvenstvo u Evropi. Išao sam na utakmice, gledao neke od najvećih evropskih asova i moja motivacija je samo rasla".

Radonjić je od 2013. do 2017. u Evroligi imao neke velike uspehe sa Crvenom zvezdom, a od proletos je trener Bajerna, sa kojim trenutno ima skor 2-2.

Ne treba posebno naglašavati da sa posebnim nestrpljenjem očekuje duele sa svojim matičnim klubom.

"Podgorica je mesto u kome sam odrastao, gde je moja porodica i lepo je kada se neko seti da sam nekada bio igrač Budućnosti. Bili smo tri puta prvaci države, početkom veka igrali smo u Evroligi, a sada se Budućnost posle dugo vremena vratila u ovo takmičenje i meni je veliko zadovoljstvo što ću sa Bajernom gostovati u rodnom gradu", istakao je Dejan Radonjić.

"Kao trener sam već vodio utakmice protiv Budućnosti, ali sada ćemo se prvi put sresti u Evroligi i priznajem da jedva čekam to".

Okršaj Bajerna i Budućnosti na programu je tek 28. decembra u Minhenu, u okviru 15. kola. Na gostovanje u Podgorici popularni Dejo će morati da sačeka 1. mart.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar