Ердоган: Звезда расте из сваке утакмице! Жао нам је!

Она је фаворит! Тренер Галатасараја, Ертурул Ердоган, рекао је после пораза од Црвене звезде у Еврокупу да је јасно да су црвено-бели фаворити у групи.  Ердоган: Жао нам је! Тренер Галатасараја одао је признање екипи Црвене звезде и осврнуо се на убиство Марка Ивковића у Истанбулу 2014. године.

Кошарка 31.10.2018 | 09:45
Ердоган: Звезда расте из сваке утакмице! Жао нам је!
Ердоган је додао да је његова екипа лошом игром олакшала београдском тиму победу.

"Ово је једно од наших најгорих издања у току ове сезоне. Лоше смо почели, а после нисмо били у прилици да ухватимо прикључак. Одбрамбено нисмо реаговали. С друге стране нисмо имали идеју како да се понашамо на терену. Не разумем зашто, али играчи нису хтели да деле лопту између себе. Играли смо у журби. Није било организације", рекао је Ердоган. 

"Знамо да је Звезда јако добар тим, добро припремљен. Ми можемо да играмо са сваким, али смо им данас олакшали посао. Можемо да играмо боље од овога. Звезда је фаворит у нашој групи, расту из сваке утакмице", додао је он. 

Галатасарај је вечерас у Београду изгубио од Звезде са 57:87 у петом колу Еврокупа. 

"Јасно је када играте против Звезде у Београду да морате да играте на вишем нивоу. Мислим да смо вечерас добили добру лекцију о европској кошарци, с обзиром да имамо тројицу играча у тиму који су дошли ван Европе", рекао је он. 

Упитан да ли је његова екипа имала притисак у припреми утакмице с обзиром да је несрећан случај од пре четири године када је у тучи навијача два клуба страдао Марко Ивковић, Ердоган је рекао да није било никаквог еобичног притиска. 

"То је свакако тужан тренутак. Овде је притисак био исти као и у свакој другој утакмици. Жалимо због тога што се десило", рекао је Ердоган који тада није био тренер турског тима.



Ертугрул Ердоган уљудно се извинио због кашњења на конференцију за новинаре, након победе Црвене звезде над Галатасарајем 87:57, у оквиру 5. кола А групе Еврокупа.

Затим је честитао црвено-белима и тренеру Милану Томићу, док је за наступ свог тима имао само речи критике.

"Ово је био заиста један од наших најлошијих наступа ове сезоне. Почели смо веома лоше и ниједном нисмо остварили резултатски прикључак. Дефанзивно нисмо никако реаговали, чак ни у ситуацијама 'један на један', ни у позиционирању при скоковима, а у нападу нисмо имали никакву идеју", рекао је Ердоган.

"Не могу да схватим зашто, играли смо у журби, неорганизовано, без додавања. Јасно је да ако играте у Београду против Звезде, морате да играте много боље у одбрани и са много више организације у нападу".

"Научили су нас много добрих ствари о европској кошарци, јер ми имамо три играча са других континената. За крај - добра утакмица Звезде и још једном честитам", навео је Галатин стратег.

На молбу да прокоментарише атмосферу у дворани, која је носила јак печат убиства Марка Ивковића пре четири године у Истанбулу, Ердоган је изразио искрено жаљење због те трагедије и велике мрље која ће заувек остати на Галатасарају и његовим навијачима.

"Жао нам је због оног што се догодило. Веома тешка ситуација, мада ја нисам тада био тренер. Знам каква је овде атмосфера и да овде увек играте под притиском. Осетио сам то и када сам долазио са Фенербахчеом... Понављам, то је тежак моменат и жао ми је што се то догодило. А, што се тиче утакмице, ми нисмо успели да унесемо неизвесност и навијачи су могли да славе од прве четвртине".

Тренер Галатасараја на крају је изразио уверење да његов тим може да игра много боље, док је црвено-беле прогласио "фаворитима групе".

Звезда са скором 4-1 већ може да прави планове о Топ 16 фази, а турском представнику (2-3) ће, што се тога тиче, сваки од преосталих пет мечева бити као финале.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар