Erdogan: Zvezda raste iz svake utakmice! Žao nam je!

Ona je favorit! Trener Galatasaraja, Erturul Erdogan, rekao je posle poraza od Crvene zvezde u Evrokupu da je jasno da su crveno-beli favoriti u grupi.  Erdogan: Žao nam je! Trener Galatasaraja odao je priznanje ekipi Crvene zvezde i osvrnuo se na ubistvo Marka Ivkovića u Istanbulu 2014. godine.

Košarka 31.10.2018 | 09:45
Erdogan: Zvezda raste iz svake utakmice! Žao nam je!
Erdogan je dodao da je njegova ekipa lošom igrom olakšala beogradskom timu pobedu.

"Ovo je jedno od naših najgorih izdanja u toku ove sezone. Loše smo počeli, a posle nismo bili u prilici da uhvatimo priključak. Odbrambeno nismo reagovali. S druge strane nismo imali ideju kako da se ponašamo na terenu. Ne razumem zašto, ali igrači nisu hteli da dele loptu između sebe. Igrali smo u žurbi. Nije bilo organizacije", rekao je Erdogan. 

"Znamo da je Zvezda jako dobar tim, dobro pripremljen. Mi možemo da igramo sa svakim, ali smo im danas olakšali posao. Možemo da igramo bolje od ovoga. Zvezda je favorit u našoj grupi, rastu iz svake utakmice", dodao je on. 

Galatasaraj je večeras u Beogradu izgubio od Zvezde sa 57:87 u petom kolu Evrokupa. 

"Jasno je kada igrate protiv Zvezde u Beogradu da morate da igrate na višem nivou. Mislim da smo večeras dobili dobru lekciju o evropskoj košarci, s obzirom da imamo trojicu igrača u timu koji su došli van Evrope", rekao je on. 

Upitan da li je njegova ekipa imala pritisak u pripremi utakmice s obzirom da je nesrećan slučaj od pre četiri godine kada je u tuči navijača dva kluba stradao Marko Ivković, Erdogan je rekao da nije bilo nikakvog eobičnog pritiska. 

"To je svakako tužan trenutak. Ovde je pritisak bio isti kao i u svakoj drugoj utakmici. Žalimo zbog toga što se desilo", rekao je Erdogan koji tada nije bio trener turskog tima.



Ertugrul Erdogan uljudno se izvinio zbog kašnjenja na konferenciju za novinare, nakon pobede Crvene zvezde nad Galatasarajem 87:57, u okviru 5. kola A grupe Evrokupa.

Zatim je čestitao crveno-belima i treneru Milanu Tomiću, dok je za nastup svog tima imao samo reči kritike.

"Ovo je bio zaista jedan od naših najlošijih nastupa ove sezone. Počeli smo veoma loše i nijednom nismo ostvarili rezultatski priključak. Defanzivno nismo nikako reagovali, čak ni u situacijama 'jedan na jedan', ni u pozicioniranju pri skokovima, a u napadu nismo imali nikakvu ideju", rekao je Erdogan.

"Ne mogu da shvatim zašto, igrali smo u žurbi, neorganizovano, bez dodavanja. Jasno je da ako igrate u Beogradu protiv Zvezde, morate da igrate mnogo bolje u odbrani i sa mnogo više organizacije u napadu".

"Naučili su nas mnogo dobrih stvari o evropskoj košarci, jer mi imamo tri igrača sa drugih kontinenata. Za kraj - dobra utakmica Zvezde i još jednom čestitam", naveo je Galatin strateg.

Na molbu da prokomentariše atmosferu u dvorani, koja je nosila jak pečat ubistva Marka Ivkovića pre četiri godine u Istanbulu, Erdogan je izrazio iskreno žaljenje zbog te tragedije i velike mrlje koja će zauvek ostati na Galatasaraju i njegovim navijačima.

"Žao nam je zbog onog što se dogodilo. Veoma teška situacija, mada ja nisam tada bio trener. Znam kakva je ovde atmosfera i da ovde uvek igrate pod pritiskom. Osetio sam to i kada sam dolazio sa Fenerbahčeom... Ponavljam, to je težak momenat i žao mi je što se to dogodilo. A, što se tiče utakmice, mi nismo uspeli da unesemo neizvesnost i navijači su mogli da slave od prve četvrtine".

Trener Galatasaraja na kraju je izrazio uverenje da njegov tim može da igra mnogo bolje, dok je crveno-bele proglasio "favoritima grupe".

Zvezda sa skorom 4-1 već može da pravi planove o Top 16 fazi, a turskom predstavniku (2-3) će, što se toga tiče, svaki od preostalih pet mečeva biti kao finale.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar