Солари: Зидан је највећи, не поредите ме са њим!

Нови тренер Реал Мадрида Сантјаго Солари дебитоваће у утакмици Купа краља против Мелиље (среда, 19. 30).

Фудбал 31.10.2018 | 16:45
Солари: Зидан је највећи, не поредите ме са њим!
Аргентинац је на својој првој прес конференцији као тренер Мадриђана истакао да је видео "болну групу, али жељну да започне нешто ново и преокрене ситуацију".

Пред Соларијем је велики изазов пошто му је сада већ бивши тренер Хулен Лопетеги оставио тежак задатак да Реал Мадрид изведе из једне од највећих криза у историји клуба и врати европски клуб у врх.

"Ово је група шампиона и ратника који су учинили много за клуб. Ситуација није најлакша, али сам видео жељу играча да преокрену ситуацију", истакао је Аргентинац.

Свакако да је пред Соларијем велики изазов после онога што је урадио Зинедин Зидан, али Аргентинац се не обазире на то. 

"Зизу је отишао, то је један од највећих људи Мадрида. Боље да га оставимо на миру и да не упоређујете њега и мене пошто је то неупоредиво." 

Појачање о ком се много причало на почетку сезоне, Виницијус можда добије прилику код новог тренера. 

"Виницијус је један од играча екипе, рачунаћу на њега, као и на остале играче. Он је члан поставе Мадрида, веома је млад и талентован, има још много тога да научи, али и много тога да нам да, тренутно, и у будућности", поручио је Солари. 

Нови тренер Реал Мадрида има нову идеју за меч у Купу краља коју планира да примени. 

"Главна идеја је та да одемо у Мелиљу, прикажемо добру игру и играмо са 'две лопте'." 

Познато је Реал игра једну од најгорих сезона у историји и да је потребна велика енергија и снага да се европски првак врати на прави пут. Тако нешто уједно и ствара слику да ситуација у тиму није добра. 

"Играћемо игру која је важна као и свака друга за ову институцију. Морамо ићи и победити, то је то једноставно", истакао је Солари. 

Меч Купа краља између Реал Мадрида и Мелиље игра се у среду од 19.30. Мелиља се, иначе, налази у Африци.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар