Дејвис куп 2019: Србија гостује Узбекистану

Жреб одредио парове квалификација за нови формат једног од најстаријих спортских такмичења на свету. Победа нас води на финале које се у новембру игра у Мадриду.

Тенис 31.10.2018 | 19:30
Дејвис куп 2019: Србија гостује Узбекистану
Дејвис куп репрезентација Србије сазнала је против кога ће се борити у квалификацијама за ново издање овог престижног такмичења у 2019. Жреб је одлучио да наш тим гостује Узбекистану и да се евентуланом, и мора се одмах рећи очекиваном победом пласира на завшни турнир који се одражава од 18. до 24. новембра у Мадриду.

Од наредне године креће нови формат ДЦ-а, након што је Космос група, предвођена штопером Барселоне и Шпаније, Ђераром Пикеом купила право на организацију овог такмичења. А то значи да је шест нација већ обезбедило учеће на финалу - Хрватска, Француска, Шпанија, САД, Аргентина и Велика Британија, а да се чека још 12 тимова који ће проћи квалификације.

У финалу, тих 18 тимова ће бити подељено у шест група, да би победници група и две најбоље другопласиране репрезентације потом ишле у четвертфинале. Екипе ће у тој фази играти два сингл и један дубл меч, а такође се игра и на два добијена сета, а не као до сада на три. Како сада ствари стоје, наш тим не може да рачуна на Новака Ђоковића у 2019, тако да ће бити успех и ако се квалификује на завршни турнир у шпанској престоници. 

Парови квалификација (1-2. фебруар): Узбекистан - Србија, Бразил - Белгија, Аустралија - БиХ, Индија - Италија, Немачка - Мађарска, Швајцарска - Русија, Казахстан - Португал, Чешка Р. - Холандија, Колумбија - Шведска, Аустрија - Чиле, Словачка - Канада и Кина - Јапан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар