Dejvis kup 2019: Srbija gostuje Uzbekistanu

Žreb odredio parove kvalifikacija za novi format jednog od najstarijih sportskih takmičenja na svetu. Pobeda nas vodi na finale koje se u novembru igra u Madridu.

Tenis 31.10.2018 | 19:30
Dejvis kup 2019: Srbija gostuje Uzbekistanu
Dejvis kup reprezentacija Srbije saznala je protiv koga će se boriti u kvalifikacijama za novo izdanje ovog prestižnog takmičenja u 2019. Žreb je odlučio da naš tim gostuje Uzbekistanu i da se eventulanom, i mora se odmah reći očekivanom pobedom plasira na zavšni turnir koji se odražava od 18. do 24. novembra u Madridu.

Od naredne godine kreće novi format DC-a, nakon što je Kosmos grupa, predvođena štoperom Barselone i Španije, Đerarom Pikeom kupila pravo na organizaciju ovog takmičenja. A to znači da je šest nacija već obezbedilo učeće na finalu - Hrvatska, Francuska, Španija, SAD, Argentina i Velika Britanija, a da se čeka još 12 timova koji će proći kvalifikacije.

U finalu, tih 18 timova će biti podeljeno u šest grupa, da bi pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije potom išle u četvertfinale. Ekipe će u toj fazi igrati dva singl i jedan dubl meč, a takođe se igra i na dva dobijena seta, a ne kao do sada na tri. Kako sada stvari stoje, naš tim ne može da računa na Novaka Đokovića u 2019, tako da će biti uspeh i ako se kvalifikuje na završni turnir u španskoj prestonici. 

Parovi kvalifikacija (1-2. februar): Uzbekistan - Srbija, Brazil - Belgija, Australija - BiH, Indija - Italija, Nemačka - Mađarska, Švajcarska - Rusija, Kazahstan - Portugal, Češka R. - Holandija, Kolumbija - Švedska, Austrija - Čile, Slovačka - Kanada i Kina - Japan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar