Да ли је реално да неко други буде шампион?!

Грађани из три дербија на гостовањима ове сезоне у Премијер лиги освојили седам бодова и јасно ставили до знања конкурецији колико ће бити тешко зауставити их на путу ка одбрани шампионског трона.

Фудбал 31.10.2018 | 18:00
Да ли је реално да неко други буде шампион?!
Свака част Тотенхему на свим резултатима и континуитету у последњих неколико сезона, али ово није њихова трка. Манчестер Сити је још једном, када су му сви отворено предвиђали крах, показао какав је тим. Противник је неутралисан и потом оборен на плећа једним ударцем, и то раним на старту меча. Победа није била убедљива, али се читава утакмица се свела на класично убијање у појам готово немоћног противника.

Довољно да се још једном сви на Острву запитају да ли је реално да неко други буде шампион? Без обзира на то што Ливерпул одавно није био спремнији да нападне најважнији трофеј у енглеском фудбалу.

Тотенхем је на крају упутио само четири ударца ка голу противника, од чега је свега један ишао у мету. Хари Кејн је само једном дотакао лопту у казненом простору. Све то су рекордно ниске бројке када је у питању учинак Певаца у овој и прошлој сезони. Са друге стране, Сити је и шесту узастопну утакмицу сачувао своју мрежу, а синоћни погодак Ријада Мареза био је 16. у том низу мечева.

Није Тотенхем толико био лош, био је само немоћан колико и сви остали против организације игре коју је поставио фантастични Ђозеп Гвардиола.

"Немојте да лажемо сами себе. Остали тимови који мисле да могу да освоје титулу, а то су Ливерпул и Челси, гледали су ову утакмицу у нади да је то меч у којем Сити може да изгуби бодове. Одиграли су три велике утакмице на страни ове сезоне, а освојили су седам од могућих девет бодова", рекао је стручни консултант Скај спорта и некадашњи ас Ливерпула, Џејми Карагер.

Сити је у досадашњем току сезоне савладао Арсенал на Емирејтсу (2:0), ремизирао са Ливерпулом на Енфилду (0:0) и синоћ савладао Тотенхем на Вемблију (1:0). Тешко да је неко од директних конкурената могао да им пожели тежи распоред на старту сезоне.

"Ово је велика победа за Манчестер Сити. Заиста мислим да је Тотенхем одиграо квалитетно, али Сити је бољи од њих. То се јасно видело. Побегли су од потенцијалних кандидата за титулу и показали колико ће бити тешко зауставити их у овој сезони Премијер лиге", додао је Карагер.

Али како зауставити тим који је у последњих 48 мечева у Премијер лиги поражен само два пута?Путовање на Стамфорд Бриџ следи у децембру, а пре наредне репрезентативне паузе Гвардиолинтим ће имати и обрачун са градским ривалом Јунајтедом на Етихаду. Јасно је на чијој је страни игра и квалитет играча у тој утакмици.

Сви параметри који су били актуелни пред меч са Ливерпулом показивали су да Манчестер Сити игра још конкретније него у прошлој сезони. Постижу 2,89 голова по утакмици (2,79 у прошлој), имају више шутева ка голу противника, више шутева у оквир гола, више контакта са лоптом на противничкој половини. А са друге стране примају мање голова, дозвољавају мање удараца ка свом голу и у сам гол. Голмани имају већи проценат одбрањених удараца...

Само је Челси у сезони 2004/2005. примио мање погодака у првих 10 мечева у Премијер лиги. Нада екипе Марусија Покетина трајала је читав меч на Вемблију, али конкретна прилика да се противник заустави практично се и није догодила.

"Ако не губе у оваквим мечевима, не знам како ће их ривали спречити да освоје још једну титулу у Премијер лиги?", питао се Карагер, који би вероватно свим силама желео да се трофеј коначно врати на Енфилд.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар