Da li je realno da neko drugi bude šampion?!

Građani iz tri derbija na gostovanjima ove sezone u Premijer ligi osvojili sedam bodova i jasno stavili do znanja konkureciji koliko će biti teško zaustaviti ih na putu ka odbrani šampionskog trona.

Fudbal 31.10.2018 | 18:00
Da li je realno da neko drugi bude šampion?!
Svaka čast Totenhemu na svim rezultatima i kontinuitetu u poslednjih nekoliko sezona, ali ovo nije njihova trka. Mančester Siti je još jednom, kada su mu svi otvoreno predviđali krah, pokazao kakav je tim. Protivnik je neutralisan i potom oboren na pleća jednim udarcem, i to ranim na startu meča. Pobeda nije bila ubedljiva, ali se čitava utakmica se svela na klasično ubijanje u pojam gotovo nemoćnog protivnika.

Dovoljno da se još jednom svi na Ostrvu zapitaju da li je realno da neko drugi bude šampion? Bez obzira na to što Liverpul odavno nije bio spremniji da napadne najvažniji trofej u engleskom fudbalu.

Totenhem je na kraju uputio samo četiri udarca ka golu protivnika, od čega je svega jedan išao u metu. Hari Kejn je samo jednom dotakao loptu u kaznenom prostoru. Sve to su rekordno niske brojke kada je u pitanju učinak Pevaca u ovoj i prošloj sezoni. Sa druge strane, Siti je i šestu uzastopnu utakmicu sačuvao svoju mrežu, a sinoćni pogodak Rijada Mareza bio je 16. u tom nizu mečeva.

Nije Totenhem toliko bio loš, bio je samo nemoćan koliko i svi ostali protiv organizacije igre koju je postavio fantastični Đozep Gvardiola.

"Nemojte da lažemo sami sebe. Ostali timovi koji misle da mogu da osvoje titulu, a to su Liverpul i Čelsi, gledali su ovu utakmicu u nadi da je to meč u kojem Siti može da izgubi bodove. Odigrali su tri velike utakmice na strani ove sezone, a osvojili su sedam od mogućih devet bodova", rekao je stručni konsultant Skaj sporta i nekadašnji as Liverpula, Džejmi Karager.

Siti je u dosadašnjem toku sezone savladao Arsenal na Emirejtsu (2:0), remizirao sa Liverpulom na Enfildu (0:0) i sinoć savladao Totenhem na Vembliju (1:0). Teško da je neko od direktnih konkurenata mogao da im poželi teži raspored na startu sezone.

"Ovo je velika pobeda za Mančester Siti. Zaista mislim da je Totenhem odigrao kvalitetno, ali Siti je bolji od njih. To se jasno videlo. Pobegli su od potencijalnih kandidata za titulu i pokazali koliko će biti teško zaustaviti ih u ovoj sezoni Premijer lige", dodao je Karager.

Ali kako zaustaviti tim koji je u poslednjih 48 mečeva u Premijer ligi poražen samo dva puta?Putovanje na Stamford Bridž sledi u decembru, a pre naredne reprezentativne pauze Gvardiolintim će imati i obračun sa gradskim rivalom Junajtedom na Etihadu. Jasno je na čijoj je strani igra i kvalitet igrača u toj utakmici.

Svi parametri koji su bili aktuelni pred meč sa Liverpulom pokazivali su da Mančester Siti igra još konkretnije nego u prošloj sezoni. Postižu 2,89 golova po utakmici (2,79 u prošloj), imaju više šuteva ka golu protivnika, više šuteva u okvir gola, više kontakta sa loptom na protivničkoj polovini. A sa druge strane primaju manje golova, dozvoljavaju manje udaraca ka svom golu i u sam gol. Golmani imaju veći procenat odbranjenih udaraca...

Samo je Čelsi u sezoni 2004/2005. primio manje pogodaka u prvih 10 mečeva u Premijer ligi. Nada ekipe Marusija Poketina trajala je čitav meč na Vembliju, ali konkretna prilika da se protivnik zaustavi praktično se i nije dogodila.

"Ako ne gube u ovakvim mečevima, ne znam kako će ih rivali sprečiti da osvoje još jednu titulu u Premijer ligi?", pitao se Karager, koji bi verovatno svim silama želeo da se trofej konačno vrati na Enfild.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar