Мирковић: Богосавац је српски Марсело!

Какве похвале за бека Чукаричког, а бившег играча Партизана Мирослава Богосавца од тренера црно-белих Зорана Мирковића пред дерби меч 14. кола Суперлиге Србије.

Фудбал 30.10.2018 | 17:15
Мирковић: Богосавац је српски Марсело!
Партизан и Зоран Бата Мирковић су под великим притиском. Велики бодовни заостатак за Црвеном звездом (-11 поена), два везана ремија у првенству, лоша игра... наљутили су навијаче Партизана, а светло на крају тунела се и не назире.

"Ништа ново. Могу само да поновим оно што сам већ рекао - ми смо увек под великим притиском", рекао је Мирковић на конференцији за новинаре пред дерби меч 14. кола Суперлиге против Чукаричког (од 16.30 часова, директан ТВ пренос Арена спорт 1).

Упитан да ли је сада екипа под још већим притиском, после новог ремија у сезони против Напретка (1:1), Мирковић је додатно одговорио:

"Кад бих имао инструмент да то мери показао би на тој скали неку већу вредност. Понављам оно од прошли пут, ми смо увек под великим притиском, немамо могућности да дигнемо главу даље од три или седам дана. То је тренутно реалност и не можемо да побегнемо од тога, можемо само да се боримо са тим".

На питање како се он лично носи са тим притиском, Мирковић се најпре нашалио:

"Како вам изгледам? Чим ме то питате значи да вам изгледам лоше (смех). Добар сам данас, гори сам био јуче".

Наставио је у озбиљнијем тону.

"Носим се како морам. За мене је сваки посао преозбиљан. Не мерим свој посао по звучности имена колектива у којем се налазим. Ја кад радим - радим, кад не радим онда не радим".

Додао је и да нема да саопшти јавности "неке занимљивости" са састанка који је имао са члановима управе, рекавши да је реч о уобичајеним разговорима.

Испоставиће се да Партизан нема тим који би се "прошетао" домаћим првенством. Штавише, свака утакмица је неизвесна, тешка. Ништа мање се не очекује против Чукаричког, који зна да зада проблеме Партизану и "не лежи му".

Мирковић је тога свестан.

"Чукарички је стабилан тим, стабилан клуб. У последњих пар година увек је у конкуренцији за врх табеле, где је и сада и очекује нас тежак задатак. Чукарички хоће да игра фудбал, има доста зналаца у екипи и доста су интересатна екипа.Сви знају да играју, имају изузезетне бокове (Богосавац, Зорић)... у средини имају мајсторе Кајевића и Доцића", рекао је Мирковић.

Упитан о Мирославу Богосавцу, кога се, према неким оценама Партизан лако одрекао, Мирковић је одговорио:

"Изузетан таленат, играч који много зна фудбала, има фантастичан осећај за игру, сјајну комбинаторику за левог бека, не знам да ли у Европи постоји такав играч са тим смислом за игру. Можда Марсело из Реала. Он, можда, нема неке друге ствари које имају други одбрамбени играчи, али ако желите игру онда вам је он идеалан".

Мирковић има проблема и око састава тима. Уз раније повређене Зорана Тошића ("он је из дана у дан све боље") и Златана Шеховића (који је играо контролну утакмицу за омладинце), као и Александра Шекића (опоравља се од операције носа) и Данила пантића ("под знаком је питања"), ново име је и Горан Закарић.

"И он је под знаком питања за Чукарички", рекао је Мирковић о везисти.

Уз то, не може да рачуна ни на Армина Ђерлека који је "поцрвенео" у дуелу против Напретка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар