Mirković: Bogosavac je srpski Marselo!

Kakve pohvale za beka Čukaričkog, a bivšeg igrača Partizana Miroslava Bogosavca od trenera crno-belih Zorana Mirkovića pred derbi meč 14. kola Superlige Srbije.

Fudbal 30.10.2018 | 17:15
Mirković: Bogosavac je srpski Marselo!
Partizan i Zoran Bata Mirković su pod velikim pritiskom. Veliki bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom (-11 poena), dva vezana remija u prvenstvu, loša igra... naljutili su navijače Partizana, a svetlo na kraju tunela se i ne nazire.

"Ništa novo. Mogu samo da ponovim ono što sam već rekao - mi smo uvek pod velikim pritiskom", rekao je Mirković na konferenciji za novinare pred derbi meč 14. kola Superlige protiv Čukaričkog (od 16.30 časova, direktan TV prenos Arena sport 1).

Upitan da li je sada ekipa pod još većim pritiskom, posle novog remija u sezoni protiv Napretka (1:1), Mirković je dodatno odgovorio:

"Kad bih imao instrument da to meri pokazao bi na toj skali neku veću vrednost. Ponavljam ono od prošli put, mi smo uvek pod velikim pritiskom, nemamo mogućnosti da dignemo glavu dalje od tri ili sedam dana. To je trenutno realnost i ne možemo da pobegnemo od toga, možemo samo da se borimo sa tim".

Na pitanje kako se on lično nosi sa tim pritiskom, Mirković se najpre našalio:

"Kako vam izgledam? Čim me to pitate znači da vam izgledam loše (smeh). Dobar sam danas, gori sam bio juče".

Nastavio je u ozbiljnijem tonu.

"Nosim se kako moram. Za mene je svaki posao preozbiljan. Ne merim svoj posao po zvučnosti imena kolektiva u kojem se nalazim. Ja kad radim - radim, kad ne radim onda ne radim".

Dodao je i da nema da saopšti javnosti "neke zanimljivosti" sa sastanka koji je imao sa članovima uprave, rekavši da je reč o uobičajenim razgovorima.

Ispostaviće se da Partizan nema tim koji bi se "prošetao" domaćim prvenstvom. Štaviše, svaka utakmica je neizvesna, teška. Ništa manje se ne očekuje protiv Čukaričkog, koji zna da zada probleme Partizanu i "ne leži mu".

Mirković je toga svestan.

"Čukarički je stabilan tim, stabilan klub. U poslednjih par godina uvek je u konkurenciji za vrh tabele, gde je i sada i očekuje nas težak zadatak. Čukarički hoće da igra fudbal, ima dosta znalaca u ekipi i dosta su interesatna ekipa.Svi znaju da igraju, imaju izuzezetne bokove (Bogosavac, Zorić)... u sredini imaju majstore Kajevića i Docića", rekao je Mirković.

Upitan o Miroslavu Bogosavcu, koga se, prema nekim ocenama Partizan lako odrekao, Mirković je odgovorio:

"Izuzetan talenat, igrač koji mnogo zna fudbala, ima fantastičan osećaj za igru, sjajnu kombinatoriku za levog beka, ne znam da li u Evropi postoji takav igrač sa tim smislom za igru. Možda Marselo iz Reala. On, možda, nema neke druge stvari koje imaju drugi odbrambeni igrači, ali ako želite igru onda vam je on idealan".

Mirković ima problema i oko sastava tima. Uz ranije povređene Zorana Tošića ("on je iz dana u dan sve bolje") i Zlatana Šehovića (koji je igrao kontrolnu utakmicu za omladince), kao i Aleksandra Šekića (oporavlja se od operacije nosa) i Danila pantića ("pod znakom je pitanja"), novo ime je i Goran Zakarić.

"I on je pod znakom pitanja za Čukarički", rekao je Mirković o vezisti.

Uz to, ne može da računa ni na Armina Đerleka koji je "pocrveneo" u duelu protiv Napretka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar