Нејмар и Кари о Месију, Роналду, Леброну...

Звезда Пари Сен Жермена Нејмар да Силва и кошаркаш Голден Стејта Стеф Кари, одговарали су на занимљива питања у заједничком интервју за "Плаyер'с трибуне".

Фудбал 31.10.2018 | 16:00
Нејмар и Кари о Месију, Роналду, Леброну...
Бразилац и Американац су том приликом истакли како их је поштовање према ривалима и колегама довело на највиши ниво у фудбалу, односно кошарци.

"Довољно је само суочити се са Месијем и Роналдом. Ја сам успут играо са Месијем заједно у Барселони и он је, за мене, један од најбољих фудбалера свих времена. Он ми је идол у свету фудбала. Уз Месија, учио сам сваког дана, било да је реч о тренингу, утакмици или једноставно гледајући га како игра. То ме је ојачало и побољшало како играча, много сам научио од њега", рекао је Нејмар о Месију. 

Нејмар каже да исто тако поштује и Кристијана Роналда. 

"Кристијано је чудовиште! Играти са њим је задовољство и част, али морате да будете спремни за то. Он је један од најбољих, морате да будете стално на опрезу са њим а при том много и учите. Увек желим да учим, да побеђујем, освајам још трофеја, постижем више голова. Они су ме инспирисали", додао је ас Парижана. 

Кари је последњих сезона имао много успеха у НБА са Голден Стејтом, али и он је, попут Нејмара, имао са дуге стране инспиративне ривале, попут Леброна Џејмса који је летос из Кливленда отишао у ЛА Лејкерсе.

"Када играте против великана спорта и оних који вас увек тереју да померате сопствене границе, имате утисак да увек заостајете, да сте у њиховој сенци. Добро знате колико је тешко стићи до врха и колико треба рада уложити да се све то постигне. Тражите увек неку искрицу, било на менталном, било на физичком плану која може бити ваша предност да останете у трци са њима", изјавио је Кари. 

Он се присетио појединих окршаја против Леброна Џејмса. 

"Гледао сам своју прву утакмицу против Леброна, када сам био руки и помислио сам, од тог момента па све до 2015. када смо играли финале са њима и потом неколико наредних, како сам одувек желео да будем велики играч. Једноставно јер сам се суочавао са величинама. Када играте против њих, остајете често на ветрометини, али учите, растете, падате и опет устајете. Срећом по мене, ми смо на врху. Али то путовање није било лако. Седам година ми је требало да стигнем до првог трофеја. Зато још више ценим те успехе, јер знам колико је тешко играти на највишем нивоу сваке вечери. Тако научите да цените путовање до врха", закључио је кошаркаш Вориорса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар