Асфалтирање пута до Суботишта

Почело је асфалтирање дијела локалног пута Л5 од семберског села Горње Црњелово према граничном прелазу Јамена са Србијом, а радове је обишао и градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Том приликом он је најавио да ће овај скелски прелаз у догледно вријеме постати и међународни.

Република Српска 30.10.2018 | 15:02
Асфалтирање пута до Суботишта
„Ми наш град и његову инфраструктуру градимо и мимо избора”, напоменуо је градоначелник Мићић обилазећи радове на путу према прелазу Јамена, и додао да је добра сарадња са Савјетом министара резултирала потписивањем уговора са Министарством за саобраћај и везе и добијањем 350 хиљада марака за радове на изградњи пута, а да је и локална заједница одрадила свој дио посла.

“А то је било да изаберемо извођача радова, те да регулишемо све што је требало око имовинско-правних односа. Близу 4 км има до прелаза Јамена, међутим нећемо сада све бити у прилици да завршимо. Сада ћемо урадити око 2,5 км, јер смо имали неких проблема око обезбјеђења дијела средстава, али очекујем да ће и то бити завршено, да ли до краја ове године, или почетком сљедеће. И локална заједница ће учествовати у томе”, истакао је Мићић.

Извођач радова на модернизацији пута Бијељина-Обарска-Црњелово-Суботиште је предузеће “Бијељина-пут”.

“Највећи дио пута радимо од Црњелова према граничном прелазу Јамена у дужини од 2,100 метара, а други дио од око 200 метара, са радовима на самом граничном прелазу и уређењу, такође ћемо радити. Стварају се гужве на прелазу, колоне аута, има пуно и прашине, а ту се током године организује неколико манифестација, и тај дио ћемо посебно уредити, како би био што љепши и приступачнији.

Овај дио пута је веома транзитан, са доста кретања пољопривредних машина, јер велики број људи на овом потезу обрађује њиве, тако да вјерујем да многи имају разлога за задовољство”, навео је Томица Стојановић, начелник Одјељења за комунално-стамбене послове града Бијељина.

Мићо Мићић је додао да ће Управа за индиректно опорезивање односно Одсјек за царине, обезбиједити струју на прелазу Јамена чиме би се створили услови да он буде међународни прелаз.

“То би значајно утицало на смањење гужви на прелазима Рача и Павловића мост. Овдје пуно људи иде алтернативно, јесте да је у питању скела, али саобраћа веома сигурно и редовно, а може и пуно људи да превезе”, напоменуо је градоначелник Бијељине.

Очекује се да ће асфалтирање дијела пута према прелазу Јамена бити завршено за 30-так дана.



(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Славко

30.10.2018 14:18

Само узимају проценат од асфалтирања. Ста це нам асфалт дајте нам радна мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

30.10.2018 14:25

Само узимају проценат од асфалтирања. Ста це нам асфалт дајте нам радна мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема

30.10.2018 17:26

Нема Драска, он све зна о асвалту. Експерт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село

30.10.2018 19:19

Супер, супер скоро сам на обилазници видијо како модерно хладни катран пршћу метлом то нам даје за право да вјерујемо у квалитет БРАВО !!!!!

ОДГОВОРИТЕ