Баксуз из Тандила: Крај сезоне за Дел Потра!

Аргентинац ипак неће путовати у Лондон на завршни мастерс, пауза због повреде колена два до четири месеца! Дел Потро и званично одустао од Завршног мастерса! Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро и званично је одустао од учествовања на Завршном мастерсу АТП тура у Лондону.

Тенис 31.10.2018 | 17:30
Баксуз из Тандила: Крај сезоне за Дел Потра!
Један од најбољих тенисера данашњице, момак чији је карактер већи од самог професионалног успеха, Хуан Мартин дел Потро ипак је завршио сезону због повреде.

То уједно значи да неће играти на завршном мастеру на који се квалификовао као четврти после Рафела Надала, Роџера Федерера, Новака Ђоковића. Разлог за ову одлуку је нова, ко зна која по реду повреда, овај пут колена. Наиме, на мастерсу у Шангају Торањ из Тандила се оклизнуо и ударио коленом у подлогу. Иако у почетку није деловало опасно, испоставило се да му је напрсла чашица те је због болова предао меч Хрвату Борни Ћорићу. Заиста штета након одличне сезоне у којој је освојио Индијан Велс и Акапулко и играо финале УС Опена те се пласирао на завршни мастерс након пет година.

Дел Потро је по савету лекара одлучио да мирује од два до четири месеца не би ли избегао операцију. Уколико све буде како треба, вратиће се на терен пред Аустралијан опен 2019. године.

До сада су, осим "велике тројке" такмичење на завршном турниру сезоне у Лондону (11-18. новембар) обезбедили још Немац Александер Зверев и Јужноафриканац Кевин Андерсон, што значи да је преостало још три места за које се боре редом Марин Чилић, Доминик Тим, Кеи Нишикори и Џон Изнер.

У последњим данима се доста спекулисало око Дел Потровог учествовања у Лондону, а сада је и потврђено да се Аргентинац неће наћи на овом турниру.

Разлог Делповог одустајања је проблем са коленом који га мучи током малтене целе каријере.

Уместо "дива из тандила", тренутно четвртопласираног на АТП ранг листи, на Завршни мастер упашће деветопласирани, а ко ће то бити још није одлучено и знаће се током турнира у Паризу, који је у току. 

За девету позицију такмиче се пре свега Јапанац Кеи Нишикори и Американац Џон Изнер. Нишикори пред Берси има предност од 145 поена, а Изнер брани више поена на поменутом Мастерсу. 

У Лондон у се квалификовали Ђоковић, Федерер, Надал, Зверев, Андерсон, Чилић и Тим, те је преостало још само једно место. 

У међувремену, од "НеxтГен" турнира у Милану, у којем се такмиче најбољи тенисери сезоне до 21 године, одустао је Канађанин Денис Шаповалов, који је као разлог одустајања навео умор због дуге и напорне сезоне.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар