Baksuz iz Tandila: Kraj sezone za Del Potra!

Argentinac ipak neće putovati u London na završni masters, pauza zbog povrede kolena dva do četiri meseca! Del Potro i zvanično odustao od Završnog mastersa! Argentinski teniser Huan Martin del Potro i zvanično je odustao od učestvovanja na Završnom mastersu ATP tura u Londonu.

Tenis 31.10.2018 | 17:30
Baksuz iz Tandila: Kraj sezone za Del Potra!
Jedan od najboljih tenisera današnjice, momak čiji je karakter veći od samog profesionalnog uspeha, Huan Martin del Potro ipak je završio sezonu zbog povrede.

To ujedno znači da neće igrati na završnom masteru na koji se kvalifikovao kao četvrti posle Rafela Nadala, Rodžera Federera, Novaka Đokovića. Razlog za ovu odluku je nova, ko zna koja po redu povreda, ovaj put kolena. Naime, na mastersu u Šangaju Toranj iz Tandila se okliznuo i udario kolenom u podlogu. Iako u početku nije delovalo opasno, ispostavilo se da mu je naprsla čašica te je zbog bolova predao meč Hrvatu Borni Ćoriću. Zaista šteta nakon odlične sezone u kojoj je osvojio Indijan Vels i Akapulko i igrao finale US Opena te se plasirao na završni masters nakon pet godina.

Del Potro je po savetu lekara odlučio da miruje od dva do četiri meseca ne bi li izbegao operaciju. Ukoliko sve bude kako treba, vratiće se na teren pred Australijan open 2019. godine.

Do sada su, osim "velike trojke" takmičenje na završnom turniru sezone u Londonu (11-18. novembar) obezbedili još Nemac Aleksander Zverev i Južnoafrikanac Kevin Anderson, što znači da je preostalo još tri mesta za koje se bore redom Marin Čilić, Dominik Tim, Kei Nišikori i Džon Izner.

U poslednjim danima se dosta spekulisalo oko Del Potrovog učestvovanja u Londonu, a sada je i potvrđeno da se Argentinac neće naći na ovom turniru.

Razlog Delpovog odustajanja je problem sa kolenom koji ga muči tokom maltene cele karijere.

Umesto "diva iz tandila", trenutno četvrtoplasiranog na ATP rang listi, na Završni master upašće devetoplasirani, a ko će to biti još nije odlučeno i znaće se tokom turnira u Parizu, koji je u toku. 

Za devetu poziciju takmiče se pre svega Japanac Kei Nišikori i Amerikanac Džon Izner. Nišikori pred Bersi ima prednost od 145 poena, a Izner brani više poena na pomenutom Mastersu. 

U London u se kvalifikovali Đoković, Federer, Nadal, Zverev, Anderson, Čilić i Tim, te je preostalo još samo jedno mesto. 

U međuvremenu, od "NextGen" turnira u Milanu, u kojem se takmiče najbolji teniseri sezone do 21 godine, odustao je Kanađanin Denis Šapovalov, koji je kao razlog odustajanja naveo umor zbog duge i naporne sezone.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar