Иван Голац: Партизан је некад био лав, сад је Мики Маус!

Некадашњи фудбалер и тренер Партизана Иван Голац жестоко критикује управу за садашње лоше стање екипе на терену. Ивица Илиев: "Кад више не будем осећао подршку управе, отићи ћу сам".

Фудбал 31.10.2018 | 00:00
Иван Голац: Партизан је некад био лав, сад је Мики Маус!
Партизан ће, по свему судећи, другу годину заредом, остати без шампионског наслова. Сезона још није дошла ни до половине такмичења, а црно-бели већ имају огроман заостатак за Црвеном звездом (-11), па би требало да се догоди мало чудо да Партизан помрси рачуне комшијама. 

Истини за вољу, Партизан је у појединим утакмицама оштећен судијским одлукама и остао је без неколико бодова, па би заостатак сигурно био мањи. Уз то у појединим мечевима Партизан није имао ни среће, а и број повреда и повређених играча, изискивао је и принудна решења (тренутно су на листи повређених: Зоран Тошић, Александар Шћекић, Данило Пантић, Златан Шеховић...).

Све то, међутим, не може да буде оправдање за неубедљиве игре црно-белих. На прсте једне руке могу да се преброје добре утакмице и игре Партизана ове јесени. Партизан је бљеснуо тек на тренутке. 

"Вечити дерби" је био показао да у екипи има "штофа" за неке веће домете, али је чињеница да Партизан нема висококвалитетан тим и да је четврта позиција на табели, можда, реално стање ствари.

Многи присте упиру у спортског директора Ивицу Илиева који је бирао играче, у договору са претходним тренером Мирославом Ђукићем. Испоставило се да је роба купљена на тржишту, углавном, "бофл" и да нико не прави разлику (фудбалским речником).

И голман Владимир Стојковић, најискуснији у екипи Партизана, који је у неколико наврата спасавао тим, каже да је ово реалност. 

"Немамо претерани фонд играча, момци су и мало уморни. Играмо у ритму среда - субота, ту су и утакмице за репрезентацију... Нажалост, то је оно што имамо у овом тренутку, с тим морамо да се боримо до краја", рекао је голман Партизана.

Илиев, који је ушао у четврту годину обављања функције спортског директора, каже да му се нико из управе никада није мешао у рад и да је имао "одрешене руке", а да је спреман да оде "ако осети да му челни људи клуба више не верују".

"Први сам који је спреман да преузме одговорност и сада себе сматрам одговорним због слабијих резултата. Гледам се и ја у огледалу, али одлазак на прву лопту, уколико се верује у ову причу, не би био у реду. И даље верујем у квалитет екипе, стојим иза свега што је урађено и морам да признам да нам се дешавају неке несвакидашње ствари", рекао је Илиев "Вечерњим новостима".

Илиев је крајем јула дао изјаву која је различито тумачена. Реч је о изјави да клуб као што је Партизан не сме да допусти да две године заредом остане без титуле шампиона и да би онда требало да се повуче питање одговорности.

А титула јесте била означена као први циљ на почетку припрема. Међутим, од тог 14. јула до данас догодило се много тога лошег по црно-беле. А екипа је изгубила веру у себе...

"Дај да подвучемо црту на крају сезоне, па да видимо да ли треба да се остаје или одлази. После великих резултата може да се поднесе да се једне године не освоји титула, али за две године без титуле, сматрам да прво ја треба да сносим одговорност", изјавио је тада Илиев.

Навијачи Партизана врло су незадовољни и играма и (не)залагањем фудбалера и односом према дресу, па и изјавама, попут оне нападача Немање Николића, којем су засметале и критике са трибина. Играчене треба вређати, нити их псовати, помињати породицу, јер то нико не заслужује, али морају да буду навикнути на критике.

Један од оних који је сада навијач, али и познаје клуб, јер је био његов активни члан (као фудбалер и тренер), Иван Голац изјавио је листу "Данас" да је "ова екипа Партизана много алабија чак и од ТРЕЋИХ ПОСТАВА неких прошлих генерација".

"Још тужније је видети како се не понашају онако како доликује институцији, јер не иду у свакој утакмици на победу. Али, нису играчи криви што су ту где јесу, осим што су се прихватили нечега чему нису дорасли. Неко их је довео у Партизан, а тај неко не да није способан, него не зна ништа под милим богом и још води клуб из неких сасвим других интереса", рекао је Голац и закључио:

"Црно-бели су некад били страх и трепер за противнике, чак и у Европе, али су толико девалриварли да су га претворили у Микија Мауса".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар