Ivan Golac: Partizan je nekad bio lav, sad je Miki Maus!

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Ivan Golac žestoko kritikuje upravu za sadašnje loše stanje ekipe na terenu. Ivica Iliev: "Kad više ne budem osećao podršku uprave, otići ću sam".

Fudbal 31.10.2018 | 00:00
Ivan Golac: Partizan je nekad bio lav, sad je Miki Maus!
Partizan će, po svemu sudeći, drugu godinu zaredom, ostati bez šampionskog naslova. Sezona još nije došla ni do polovine takmičenja, a crno-beli već imaju ogroman zaostatak za Crvenom zvezdom (-11), pa bi trebalo da se dogodi malo čudo da Partizan pomrsi račune komšijama. 

Istini za volju, Partizan je u pojedinim utakmicama oštećen sudijskim odlukama i ostao je bez nekoliko bodova, pa bi zaostatak sigurno bio manji. Uz to u pojedinim mečevima Partizan nije imao ni sreće, a i broj povreda i povređenih igrača, iziskivao je i prinudna rešenja (trenutno su na listi povređenih: Zoran Tošić, Aleksandar Šćekić, Danilo Pantić, Zlatan Šehović...).

Sve to, međutim, ne može da bude opravdanje za neubedljive igre crno-belih. Na prste jedne ruke mogu da se prebroje dobre utakmice i igre Partizana ove jeseni. Partizan je bljesnuo tek na trenutke. 

"Večiti derbi" je bio pokazao da u ekipi ima "štofa" za neke veće domete, ali je činjenica da Partizan nema visokokvalitetan tim i da je četvrta pozicija na tabeli, možda, realno stanje stvari.

Mnogi priste upiru u sportskog direktora Ivicu Ilieva koji je birao igrače, u dogovoru sa prethodnim trenerom Miroslavom Đukićem. Ispostavilo se da je roba kupljena na tržištu, uglavnom, "bofl" i da niko ne pravi razliku (fudbalskim rečnikom).

I golman Vladimir Stojković, najiskusniji u ekipi Partizana, koji je u nekoliko navrata spasavao tim, kaže da je ovo realnost. 

"Nemamo preterani fond igrača, momci su i malo umorni. Igramo u ritmu sreda - subota, tu su i utakmice za reprezentaciju... Nažalost, to je ono što imamo u ovom trenutku, s tim moramo da se borimo do kraja", rekao je golman Partizana.

Iliev, koji je ušao u četvrtu godinu obavljanja funkcije sportskog direktora, kaže da mu se niko iz uprave nikada nije mešao u rad i da je imao "odrešene ruke", a da je spreman da ode "ako oseti da mu čelni ljudi kluba više ne veruju".

"Prvi sam koji je spreman da preuzme odgovornost i sada sebe smatram odgovornim zbog slabijih rezultata. Gledam se i ja u ogledalu, ali odlazak na prvu loptu, ukoliko se veruje u ovu priču, ne bi bio u redu. I dalje verujem u kvalitet ekipe, stojim iza svega što je urađeno i moram da priznam da nam se dešavaju neke nesvakidašnje stvari", rekao je Iliev "Večernjim novostima".

Iliev je krajem jula dao izjavu koja je različito tumačena. Reč je o izjavi da klub kao što je Partizan ne sme da dopusti da dve godine zaredom ostane bez titule šampiona i da bi onda trebalo da se povuče pitanje odgovornosti.

A titula jeste bila označena kao prvi cilj na početku priprema. Međutim, od tog 14. jula do danas dogodilo se mnogo toga lošeg po crno-bele. A ekipa je izgubila veru u sebe...

"Daj da podvučemo crtu na kraju sezone, pa da vidimo da li treba da se ostaje ili odlazi. Posle velikih rezultata može da se podnese da se jedne godine ne osvoji titula, ali za dve godine bez titule, smatram da prvo ja treba da snosim odgovornost", izjavio je tada Iliev.

Navijači Partizana vrlo su nezadovoljni i igrama i (ne)zalaganjem fudbalera i odnosom prema dresu, pa i izjavama, poput one napadača Nemanje Nikolića, kojem su zasmetale i kritike sa tribina. Igračene treba vređati, niti ih psovati, pominjati porodicu, jer to niko ne zaslužuje, ali moraju da budu naviknuti na kritike.

Jedan od onih koji je sada navijač, ali i poznaje klub, jer je bio njegov aktivni član (kao fudbaler i trener), Ivan Golac izjavio je listu "Danas" da je "ova ekipa Partizana mnogo alabija čak i od TREĆIH POSTAVA nekih prošlih generacija".

"Još tužnije je videti kako se ne ponašaju onako kako dolikuje instituciji, jer ne idu u svakoj utakmici na pobedu. Ali, nisu igrači krivi što su tu gde jesu, osim što su se prihvatili nečega čemu nisu dorasli. Neko ih je doveo u Partizan, a taj neko ne da nije sposoban, nego ne zna ništa pod milim bogom i još vodi klub iz nekih sasvim drugih interesa", rekao je Golac i zaključio:

"Crno-beli su nekad bili strah i treper za protivnike, čak i u Evrope, ali su toliko devalrivarli da su ga pretvorili u Mikija Mausa".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar