Новак: Нисам имао дилему око повратка у стару форму!

Новак Ђоковић од 19. 30 часова започиње мисију на мастерсу у Паризу. Противник му је Жоао Соуза којег је победио у свих пет мечева до сада.

Тенис 29.10.2018 | 13:15
Новак: Нисам имао дилему око повратка у стару форму!
Ђоковић је у престоницу Француске стигао после великих тријумфа на УС Опену и мастерсу у Шангају. Пуца од самопуздања и спреман је за битку за позицију број један на АТП листи.

Када су га питали да ли је изненађен што се тако брзо вратио у форму, Новак је рекао да је одувек веровао да ће бити онај стари. 

"Не бих да звучим арогантно, али одувек сам знао и веровао да ћу се вратити на овај ниво. Сада је крајње релативно да ли је то било брзо или не. Зависи ко гледа, за мене, то није било тако брзо. Веровао сам да и после операције могу да играм одмах добро, али очигледно сам тад претерао", признао је Новак. 

Неколико месеци уигравања било му је довољно да поново почне да побеђује у серији. 

"Требало је времена, четири месеца је прошло пре него што сам заиграо на турнирима на трави, где је све почело да иде у правом смеру. Како је пролазило време, моја игра је ишла полако у жељеном смеру и сада сам на свом најбољем нивоу", сматра Ђоковић. 

Свестан је да же морати да игра до краја сезоне у исто стилу ако жели да годину заврши као најбољи тенисер света. 

"На УС Опену и у Шангају играо сам као у најбољим данима. Уживам у игри и такмичењу. Када имате много самопоуздања, ваш проступ тренингу и турнирима и мечевима је потпуно другачији", рекао је други тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар