Novak: Nisam imao dilemu oko povratka u staru formu!

Novak Đoković od 19. 30 časova započinje misiju na mastersu u Parizu. Protivnik mu je Žoao Souza kojeg je pobedio u svih pet mečeva do sada.

Tenis 29.10.2018 | 13:15
Novak: Nisam imao dilemu oko povratka u staru formu!
Đoković je u prestonicu Francuske stigao posle velikih trijumfa na US Openu i mastersu u Šangaju. Puca od samopuzdanja i spreman je za bitku za poziciju broj jedan na ATP listi.

Kada su ga pitali da li je iznenađen što se tako brzo vratio u formu, Novak je rekao da je oduvek verovao da će biti onaj stari. 

"Ne bih da zvučim arogantno, ali oduvek sam znao i verovao da ću se vratiti na ovaj nivo. Sada je krajnje relativno da li je to bilo brzo ili ne. Zavisi ko gleda, za mene, to nije bilo tako brzo. Verovao sam da i posle operacije mogu da igram odmah dobro, ali očigledno sam tad preterao", priznao je Novak. 

Nekoliko meseci uigravanja bilo mu je dovoljno da ponovo počne da pobeđuje u seriji. 

"Trebalo je vremena, četiri meseca je prošlo pre nego što sam zaigrao na turnirima na travi, gde je sve počelo da ide u pravom smeru. Kako je prolazilo vreme, moja igra je išla polako u željenom smeru i sada sam na svom najboljem nivou", smatra Đoković. 

Svestan je da že morati da igra do kraja sezone u isto stilu ako želi da godinu završi kao najbolji teniser sveta. 

"Na US Openu i u Šangaju igrao sam kao u najboljim danima. Uživam u igri i takmičenju. Kada imate mnogo samopouzdanja, vaš prostup treningu i turnirima i mečevima je potpuno drugačiji", rekao je drugi teniser sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar