Ако сте активни, бићете боље расположени

За повећано лучење хормона среће није потребан велики физички напор.

Здравље 30.10.2018 | 11:52
Ако сте активни, бићете боље расположени
ДОСАДАШЊА истраживања недвосмислено показују да је један од најбољих начина да се сачува или поврати добро расположење физичка активност. За многе је охрабрујућа и чињеница да за повећано лучење хормона среће није потребан велики физички напор. Дакле, не мора да се проведе сат времена у теретани или да се истрчи маратон. За ведрину су сасвим довољне вежбе јоге, пилатеса, брза шетња, па чак и чишћење куће.

Редовна рекреација утиче, како на физичком, тако и на психичком плану. На физичком нивоу вежба стимулише производњу хормона који побољшава расположење. Са психичког аспекта, вежбање омогућава здрав умор и бољи сан.

Расположење код већине људи почиње да опада са почетком хладнијег доба године. Временски услови значајно утичу на стање психе, тако да се негативне емоције директно одсликавају на свокодневну комуникацију и начин на који се опходимо према људима. Недостатак полетности обично се показује као џангризавост, хроничан умор и претежно негативан став према дневним догађајима. Да би се избегао пад животне енергије, проблеми са концентрацијом, жудња за јачом храном и слаткишима, као и нервна лабилност, предлажемо вам да свакодневно практикујете пилатес вежбе.

РОТИРАЊЕ

Почетни положај је такође четвороножни. Затим опружите ноге и ослоните их само на стопала. Ротирајте се на једну страну, подижући руку ка плафону. Напрегните ногу која је испод како бисте боље вежбали трбушне мишиће са стране. Када се вратите у почетни положај, пробајте да урадите склек. Поновите вежбу ротирајући се у супротну страну.

МАКАЗИЦЕ

Лезите на стомак и стегните задњицу. Прислоните што више можете доњи део тела, па подигните груди. Испружите руке испред себе и назад ноге. Подижите их наизменично.

ПОДИЗАЊЕ КУКОВА

Лезите на леђа и ослоните се на шаке. Руке треба да буду исправљене, а ноге опружене. Подижите кукове што више можете, а рамена спуштајте. Баланс држите стомачним мишићима и ногама и наизменично подижите ноге док се држите у том положају.

ОПРУЖАЊЕ РУКА - НОГА

Заузмите четвороножни полложај. Исправљајте уназад ногу, а унапред супротну руку. Покушајте да замислите да имате еластичну траку која вам је завезана за ногу и руку и да јој пружате отпор сваки пут кад их испружите. Баланс одржавајте уз помоћ трбушних мишића.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар