Видео: Рекордни рафал Томпсона!

Играч Голден Стејта Клеј Томпсон постигао 14 тројки против Чикага и срушио рекорд лиге и свог саиграча Стефа Карија.  Томпсон: Била ми је потребна оваква ноћ, знао сам да ће доћи.  Кошаркаш Голден Стејт Вориорса Клеј Томпсон рекао је да му је била потребна партија као ова против Чикаго Булса у којој је постигао 52 поена.

Кошарка 30.10.2018 | 14:30
Видео: Рекордни рафал Томпсона!
Томпсон је имао је нестварну ноћ између понедељка и уторка и поново засенио НБА лигу – постигао је 52 поена за само 27 минута проведених на паркету, од којих је 36 убацио у првом полувремену.

Како то воле амерички новинари да кажу, њему се "запалила рука" и пре петнаестоминутне паузе је већ на свом конту имао 10 убачених шутева за три поена (такође рекорд лиге), да би до краја сусрета стигао до 14 и на тај начин оборио рекорд саиграча Стефена Карија који је убацио 13 пре две године. 

"Помешана су ми осећања, у већем делу се осећам одлично. Не бих ово могао да урадим без својих саиграча. Видели сте у трећој четвртини да су ме форсирали и ‘хранили’ лоптама. Имам среће да играм са њима и ово ми је било потребно. Нисам добро шутирао у уводним утакмицама, али сам знао да ће у једном тренутку доћи ‘велика ноћ", рекао је Томпсон. 

Он је био најзаслужнији за историјски тријумф "Ратника" са 149:124, пошто је екипа постигла 92 поена у првом полувремену. 

Томпсон, који је од почетка сезоне имао успешност 5-36 за три, сада је погодио 14 од 24 покушаја. 

"Промашио сам неколико тројки које нисам смео, имам шавове на глави, мало сам уморан. Захвалан сам и још ме држи адреналин. Овакве вечери се не дешавају често и уживаћу што више могу", додао је. 

Њега је пратио Кари са 23 поена, 8 скокова и 5 асистенција, али када је видео да је саиграчу кренуло, није он шутирао тројке како уме. Покушао је само четири пута и постигао два коша. 

"То је лепота нашег тима – имамо двојицу можда и најбољих поентера у историји кошарке Стефена Карија и Кевина Дурента, имамо ‘четворку’ Дрејмонда Грина који игра као плејмејкер. Нови момак Дејмијан Џоунс је сјајан испод обруча. Играмо тако да, ко год је расположен, даћемо му лопту", закључио је Клеј.



Голден Стејт и Чикаго немилосрдно су пунили кошеве на дуелу одиграном у ноћи између понедељка и уторка, а актуени шампиони однели су победу - 149:124.

Централна фигура дуела одиграног у Јунајтед центру у Чикагу био је Клеј Томпсон.

Он је погодио чак 14 тројки и тако срушио досадашњи рекорд НБА лиге, који је био у власништву његовог саиграча Стефа Карија који је пре две сезоне убацио Њу Орлеансу 13 тројки.

Томпсон је погодио 14 тројки из 24 покушаја (58 одсто успешности), од чега је 10 забележио у првом полувремену, што је такође рекорд.

Он је меч завршио са укупно 52 поена, из игре је шутирао 18/29, имао је и пет скокова, украдену лопту и две изгубљене, и то за само 26 и по минута проведених на терену.

Томпсон је против Булса подесио "нишанске" справе, па је "мршав" учинак у првих седам мечева ове сезоне остао по страни. Наиме, он је до меча у Чикагу постигао само пет тројки.

Полувреме је окончао са 10 тројки, укупно 36 поена, а Голден Стејту је донео готову нестварну предност.

Актуелни шампиони НБА лиге на велики одмор отишли су са 42 поена предности - 92:50. На половини утакмице постигли су оно што је за многе тимове немогуће и за целу.

Стеф Кари завршио је дуел са 23 поена, уз само две тројке из четири покушаја, а имао је осам скокова и пет асистенција.

Код Булса најбољи је био Зек Левин са 21 поеном и шест ухваћених лопти.



Извор: Б92, мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар