Video: Rekordni rafal Tompsona!

Igrač Golden Stejta Klej Tompson postigao 14 trojki protiv Čikaga i srušio rekord lige i svog saigrača Stefa Karija.  Tompson: Bila mi je potrebna ovakva noć, znao sam da će doći.  Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson rekao je da mu je bila potrebna partija kao ova protiv Čikago Bulsa u kojoj je postigao 52 poena.

Košarka 30.10.2018 | 14:30
Video: Rekordni rafal Tompsona!
Tompson je imao je nestvarnu noć između ponedeljka i utorka i ponovo zasenio NBA ligu – postigao je 52 poena za samo 27 minuta provedenih na parketu, od kojih je 36 ubacio u prvom poluvremenu.

Kako to vole američki novinari da kažu, njemu se "zapalila ruka" i pre petnaestominutne pauze je već na svom kontu imao 10 ubačenih šuteva za tri poena (takođe rekord lige), da bi do kraja susreta stigao do 14 i na taj način oborio rekord saigrača Stefena Karija koji je ubacio 13 pre dve godine. 

"Pomešana su mi osećanja, u većem delu se osećam odlično. Ne bih ovo mogao da uradim bez svojih saigrača. Videli ste u trećoj četvrtini da su me forsirali i ‘hranili’ loptama. Imam sreće da igram sa njima i ovo mi je bilo potrebno. Nisam dobro šutirao u uvodnim utakmicama, ali sam znao da će u jednom trenutku doći ‘velika noć", rekao je Tompson. 

On je bio najzaslužniji za istorijski trijumf "Ratnika" sa 149:124, pošto je ekipa postigla 92 poena u prvom poluvremenu. 

Tompson, koji je od početka sezone imao uspešnost 5-36 za tri, sada je pogodio 14 od 24 pokušaja. 

"Promašio sam nekoliko trojki koje nisam smeo, imam šavove na glavi, malo sam umoran. Zahvalan sam i još me drži adrenalin. Ovakve večeri se ne dešavaju često i uživaću što više mogu", dodao je. 

Njega je pratio Kari sa 23 poena, 8 skokova i 5 asistencija, ali kada je video da je saigraču krenulo, nije on šutirao trojke kako ume. Pokušao je samo četiri puta i postigao dva koša. 

"To je lepota našeg tima – imamo dvojicu možda i najboljih poentera u istoriji košarke Stefena Karija i Kevina Durenta, imamo ‘četvorku’ Drejmonda Grina koji igra kao plejmejker. Novi momak Dejmijan Džouns je sjajan ispod obruča. Igramo tako da, ko god je raspoložen, daćemo mu loptu", zaključio je Klej.



Golden Stejt i Čikago nemilosrdno su punili koševe na duelu odigranom u noći između ponedeljka i utorka, a aktueni šampioni odneli su pobedu - 149:124.

Centralna figura duela odigranog u Junajted centru u Čikagu bio je Klej Tompson.

On je pogodio čak 14 trojki i tako srušio dosadašnji rekord NBA lige, koji je bio u vlasništvu njegovog saigrača Stefa Karija koji je pre dve sezone ubacio Nju Orleansu 13 trojki.

Tompson je pogodio 14 trojki iz 24 pokušaja (58 odsto uspešnosti), od čega je 10 zabeležio u prvom poluvremenu, što je takođe rekord.

On je meč završio sa ukupno 52 poena, iz igre je šutirao 18/29, imao je i pet skokova, ukradenu loptu i dve izgubljene, i to za samo 26 i po minuta provedenih na terenu.

Tompson je protiv Bulsa podesio "nišanske" sprave, pa je "mršav" učinak u prvih sedam mečeva ove sezone ostao po strani. Naime, on je do meča u Čikagu postigao samo pet trojki.

Poluvreme je okončao sa 10 trojki, ukupno 36 poena, a Golden Stejtu je doneo gotovu nestvarnu prednost.

Aktuelni šampioni NBA lige na veliki odmor otišli su sa 42 poena prednosti - 92:50. Na polovini utakmice postigli su ono što je za mnoge timove nemoguće i za celu.

Stef Kari završio je duel sa 23 poena, uz samo dve trojke iz četiri pokušaja, a imao je osam skokova i pet asistencija.

Kod Bulsa najbolji je bio Zek Levin sa 21 poenom i šest uhvaćenih lopti.



Izvor: B92, mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar