Студенти желе на пут у Америку

Сан већине студента је да барем на кратко посјете Америку. С обзиром на то да у већини случајева новац представља главни проблем, студенти се махом одлучују за "Wорк & травел" програме који им тај сан претварају у стварност. Неколико студената из Бијељине такође успјело је да бар на кратко оствари свој “амерички сан” и на неколико мјесеци раде и пропутују кроз обећану земљу.

Република Српска 30.10.2018 | 10:58
Студенти желе на пут у Америку
Када је прошле године угледао оглас за позив у јединствену авантуру у Америци, Стефан Ердеи се није двоумио. Са дјевојком се пријавио на програм који студентима омогућава да на пет мјесеци оду у Америку и да раде, али и пропутују, те да стекну искуство које се памти читав живот. Управо тако и описује своје искуство наш саговорник, који се прије неколико дана вратио у Бијељину.

Стефан и његова дјевојка су нашли послове које су радили током боравка у Америци, с тим што су жељели да зараде додатан новац па су искористили могућност и пронашли додатне послове којих је како кажу на претек. Оно што је посебно интересантно јесте вредновање залагања на послу, па је Стефан за пет мјесеци од достављача робе дошао до позиције менаџера.

Према Стефановим ријечима, у ову авантуру треба да уђете свјесни да морате да радите ако желите да нешто зарадите, али и да можете да уживате откривајући нове ствари. Он и његова дјевојка чекају нови уговор за сљедећу годину, а свима који желе да проживе нестварних пет мјесеци у животу, препоручује да се пријаве у агенцији која се налази при факултету у Бијељини.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Боки

30.10.2018 10:39

Ако Неки студенти дођу у Бостон могу да помогнем око смјештаја једној или двије особе бесплатно у мојој куци мјесец два бесплатно . Али само студентима без обзира на пол и државу еx YУ из које долазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

30.10.2018 11:19

Свака цаст, то много знаци. Поцетак је увјек најтези, цак и ако су финансије добре...

Name

Дрекавац

30.10.2018 11:35

Чекај мало, ако оду 3-5 мјесеци ајдарати по свијету, кад онда овде одраде студентске обавезе? Ко прати предавања умјесто њих? Ма, све је ово отишло у Хондурас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИП

30.10.2018 12:04

Од дијела зарадјених пара платис диплому па у партију! .-)

Name

Јелена

02.11.2018 17:35

Да ли можемо да некада прихватимо нечији успјех без да некога критикујемо одмах? МОЖЕМО, али ето љепше да нађемо неку замјерку....