Studenti žele na put u Ameriku

San većine studenta je da barem na kratko posjete Ameriku. S obzirom na to da u većini slučajeva novac predstavlja glavni problem, studenti se mahom odlučuju za "Work & travel" programe koji im taj san pretvaraju u stvarnost. Nekoliko studenata iz Bijeljine takođe uspjelo je da bar na kratko ostvari svoj “američki san” i na nekoliko mjeseci rade i proputuju kroz obećanu zemlju.

Republika Srpska 30.10.2018 | 10:58
Studenti žele na put u Ameriku
Kada je prošle godine ugledao oglas za poziv u jedinstvenu avanturu u Americi, Stefan Erdei se nije dvoumio. Sa djevojkom se prijavio na program koji studentima omogućava da na pet mjeseci odu u Ameriku i da rade, ali i proputuju, te da steknu iskustvo koje se pamti čitav život. Upravo tako i opisuje svoje iskustvo naš sagovornik, koji se prije nekoliko dana vratio u Bijeljinu.

Stefan i njegova djevojka su našli poslove koje su radili tokom boravka u Americi, s tim što su željeli da zarade dodatan novac pa su iskoristili mogućnost i pronašli dodatne poslove kojih je kako kažu na pretek. Ono što je posebno interesantno jeste vrednovanje zalaganja na poslu, pa je Stefan za pet mjeseci od dostavljača robe došao do pozicije menadžera.

Prema Stefanovim riječima, u ovu avanturu treba da uđete svjesni da morate da radite ako želite da nešto zaradite, ali i da možete da uživate otkrivajući nove stvari. On i njegova djevojka čekaju novi ugovor za sljedeću godinu, a svima koji žele da prožive nestvarnih pet mjeseci u životu, preporučuje da se prijave u agenciji koja se nalazi pri fakultetu u Bijeljini.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Boki

30.10.2018 10:39

Ako Neki studenti dođu u Boston mogu da pomognem oko smještaja jednoj ili dvije osobe besplatno u mojoj kuci mjesec dva besplatno . Ali samo studentima bez obzira na pol i državu ex YU iz koje dolaze.

ODGOVORITE
Name

Zv

30.10.2018 11:19

Svaka cast, to mnogo znaci. Pocetak je uvjek najtezi, cak i ako su finansije dobre...

Name

Дрекавац

30.10.2018 11:35

Чекај мало, ако оду 3-5 мјесеци ајдарати по свијету, кад онда овде одраде студентске обавезе? Ко прати предавања умјесто њих? Ма, све је ово отишло у Хондурас!

ODGOVORITE
Name

ZIP

30.10.2018 12:04

Od dijela zaradjenih para platis diplomu pa u partiju! .-)

Name

Jelena

02.11.2018 17:35

Da li možemo da nekada prihvatimo nečiji uspjeh bez da nekoga kritikujemo odmah? MOŽEMO, ali eto ljepše da nađemo neku zamjerku....