ПЛ - "Тики така" може и по лошем терену: Сити опет први!

Трипије трагичар, Вембли као њива – Сити минималцем против Тотенхема! Фудбалери Манчестер ситија победили су Тотенхем на гостовању са 1:0 у последњем мечу десетог кола Премијер лиге.  Истина, имали су "грађани" и доста среће овог понедељка на Вемблију.  Тачдаун Мареза! Манчестер Сити на очајном терену савладао Тотенхем - 1:0.

Фудбал 30.10.2018 | 10:45
ПЛ - "Тики така" може и по лошем терену: Сити опет први!
Меч између Ситија и Тотенхема одигран је на правој "ораници", с обзиром да се на Вемблију дан раније играо НФЛ меч и терен је остао "искасапљен", што је значајно утицало на квалитет фудбала.

Упркос проблемима са игралиштем Сити је успео да дође до предности веома рано, у шестом минуту, када су офанзивни фудбалери шампиона Енглеске искористили грешку Кирана Трипијеа

Трипије је катастрофално реаговао и допустио Стерлингу да повуче контру, а он је ушао у шеснаестерац и онда сјајно проиграо Ријада Махреза, који није имао тежак задатак да савлада Уга Лориса. 

Сити је наставио да притиска, али је знаке "живота" давао и Тотенхем. Спурси су нападали, имали су вероватно боље прилике, али нису успевали да озбиљније угрозе голмана Едерсона. 

Услови на терену су били тешки, али то није спречавало обе екипе да играју офанзивно. Ипак, Тотенхем није успевао да дође до изгледнијих прилика, али су најбољу створили крајем утакмице, после неколико добрих прилика које нису искористили "грађани", а пре свега Агуеро, Стерлинг и Давид Силва. 

Ламела је у 81. минуту остао сам у казненом простору Ситија, јер га је одлично проиграо Деле Али, међутим катастрофално је шутирао и Едерсон није чак морао ни да реагује. 

До краја меча није виђена већа опасност по гол ни једних ни других и свакако задовољнији са Вемблија одлази чета Пепа Гвардиоле.

Играчи америчког фудбала "преорали" су терен Вемблија и значајно отежали посао колегама из Тотенхема и Манчестер ситија у дербију 10. кола Премијер лиге, али и поред тога гледали смо одличну утакмицу. После које су гости много задовољнији...

Тотенхем - Манчестер сити 0:1, поготком Ријада Мареза већ у 6. минуту.

Рани погодак "грађана", после лоше процене Кирана Трипијера на испуцавање Едерсона - што је умео да искористи Рахим Стерлинг да украде лопту и упише асистенцију - није много пореметио игру домаћег тима. 

Врло брзо фудбалери Тотенхема заређали су са шансама, а у другом полувремену чак и имали потпуну иницијативу, међутим, нису успели да нађу решење у завршници. Одлично су се гости бранили, а Едерсон чувао своју мрежу.

Овом победом, Манчестер сити се опет изједначио са Ливерпулом на водећој позицији, али уз бољу гол-разлику. Тотенхем је доживео први пораз после четири узастопне победе у првенству, тако да је остао на петом месту, са пет бодова мање од поменутог тандема.

Најбољу прилику за изједначење пропустио је Ерик Ламела у 80. минуту, када је неометан шутирао са 11-12 метара у "срцу" казненог простора гостију, али преко гола.

Стерлингов јубилеј

Рахим Стерлинг је овог понедељка одиграо своју 200. утакмицу у Премијер лиги, а само четворица фудбалера успели су да до те бројке дођу пре нападача Манчестер ситија, којем су 23 године и 325 дана. То су Вејн Руни, Џејмс Милнер, Сеск Фабрегас и Герет Бери.

Одличан смо фудбал гледали на Вемблију посебно ако имамо у виду колико је терен био очајан после јучерашње НФЛ утакмице.

Манчестер Сити је оправдао очекивања и урадио оно што и његов такмац у борби за титулу Ливерпул пре неколико недеља, а то је победа на гостовању у престоници вечитом "фаворту из сенке" - 1:0. То вам је Тотенхем, никада до краја дефинисан, никако да коначно порасте и јасно нам стави до знања да га занимају трофеји.

Мало је домаћин показао вечерас у односу на реалне могућности, а велики кикс Киријана Трипијеапосле којег је Стерлинг припремио Марезу победоносни погодак већ у шестом минуту на крају је и одлучио овај дерби 10. кола Премијер лиге. Тачдаун Алжирца!

Сити је био бољи и доминантнији, у свом препознатљивом стилу с кратким пасовима и брзим контрама диктирао је темпо. Далеко од тога да Певци нису запретили, имали су сјајну шансу после контре и остављене лопте за Кејна из 34. минута, а када је голман Грађана Едерсон клизећим стартом мајсторски спречио најбољег енглеског нападача да изједначи резултат. Претходно је и Муса Сисоко имао несхватљив потез када је био неодлучан фактички сам предголом Грађана и то је било све од узбуђења у првом делу.

Бољи фудбал виђен је у наставку где су Грађани пропустили неколико изгледних шанси да отклоне сваку дилему у коначни исход. Најбољу прилику пропустио је Стерлинг са само неколико метара после фантастичне акције Мареза и двојице Силва из 55. минута, а два добра покушаја Агуера у 65. и 66. Лорис и одбрана Певаца су успешно укротили и улили наду остатку тима.

Тотенхем је јурнуо у последњих 20 минута, тренер Покетино је послао на терен лаку коњицу у виду Винкса, Деле Алија и Ериксена, али су Манчестер Сити и Гвардиола показали да им није само напад јака страна, већ да и у дефанзиви поседују сасвим солидну сигурност.

Најбољу прилику да донесе бод Певцима пропустио је Ерик Ламела у 78. минуту. После великог кикса Мареза, Деле Али је повукао контру, мајсторски послао лопту на 16 метара, а оданде Аргентинац неометан несхватљиво шутирао снажно преко гола и упропастио прилику за барем један бод.

Ова победа вратила је Манчестер Сити на врх табеле заједно са Ливерпулом, док је Тотенхем пети са бодом мање од градског ривала Арсенала.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 10. коло:

Тотенхем - Манчестер сити 0:1 (0:1)
/Марез 6/

Кристал Палас - Арсенал 2:2 (1:0)
/Миливојевић 46'п, 83'п - Џака 51', Обамејанг 56'/

Барнли - Челси 0:4 (0:1)
/Мората 22', Баркли 57', Вилијан 62', Лофтус Чик 92'/

Манчестер јунајтед - Евертон 2:1 (1:0)
/Погба 27', Марсијал 49' - Сигурдсон 77'п/

Брајтон - Вулверхемптон 1:0 (0:0)
/Мареј 48/

Фулам - Борнмут 0:3 (0:1)
/Вилсон пен 14, 85, Брукс 71/

Ливерпул - Кардиф 4:1 (1:0)
/Салах 10, Мане 66, 87, Шаћири 84 - Патерсон 77/

Саутемптон - Њукасл 0:0

Вотфорд - Хадерсфилд 3:0 (2:0)
/Переира 10, Делофеу 19, Саксес 80/

Лестер - Вест Хем 1:1 (0:1)
/Ндиди 90 - Балбуена 30/

ТАБЕЛА: Манчестер сити 26, Ливерпул 26, Челси 24, Арсенал 22, Тотенхем 21, Борнмут 20, Вотфорд 19, Манчестер јунајтед 17, Евертон 15, Вулверхемптон 15, Брајтон 14, Лестер 14, Вест Хем 8, Кристал Палас 8, Барнли 8, Саутемптон 7, Кардиф 5, Фулам 5, Њукасл 3, Хадерсфилд 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар