PL - "Tiki taka" može i po lošem terenu: Siti opet prvi!

Tripije tragičar, Vembli kao njiva – Siti minimalcem protiv Totenhema! Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Totenhem na gostovanju sa 1:0 u poslednjem meču desetog kola Premijer lige.  Istina, imali su "građani" i dosta sreće ovog ponedeljka na Vembliju.  Tačdaun Mareza! Mančester Siti na očajnom terenu savladao Totenhem - 1:0.

Fudbal 30.10.2018 | 10:45
PL - "Tiki taka" može i po lošem terenu: Siti opet prvi!
Meč između Sitija i Totenhema odigran je na pravoj "oranici", s obzirom da se na Vembliju dan ranije igrao NFL meč i teren je ostao "iskasapljen", što je značajno uticalo na kvalitet fudbala.

Uprkos problemima sa igralištem Siti je uspeo da dođe do prednosti veoma rano, u šestom minutu, kada su ofanzivni fudbaleri šampiona Engleske iskoristili grešku Kirana Tripijea

Tripije je katastrofalno reagovao i dopustio Sterlingu da povuče kontru, a on je ušao u šesnaesterac i onda sjajno proigrao Rijada Mahreza, koji nije imao težak zadatak da savlada Uga Lorisa. 

Siti je nastavio da pritiska, ali je znake "života" davao i Totenhem. Spursi su napadali, imali su verovatno bolje prilike, ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze golmana Edersona. 

Uslovi na terenu su bili teški, ali to nije sprečavalo obe ekipe da igraju ofanzivno. Ipak, Totenhem nije uspevao da dođe do izglednijih prilika, ali su najbolju stvorili krajem utakmice, posle nekoliko dobrih prilika koje nisu iskoristili "građani", a pre svega Aguero, Sterling i David Silva. 

Lamela je u 81. minutu ostao sam u kaznenom prostoru Sitija, jer ga je odlično proigrao Dele Ali, međutim katastrofalno je šutirao i Ederson nije čak morao ni da reaguje. 

Do kraja meča nije viđena veća opasnost po gol ni jednih ni drugih i svakako zadovoljniji sa Vemblija odlazi četa Pepa Gvardiole.

Igrači američkog fudbala "preorali" su teren Vemblija i značajno otežali posao kolegama iz Totenhema i Mančester sitija u derbiju 10. kola Premijer lige, ali i pored toga gledali smo odličnu utakmicu. Posle koje su gosti mnogo zadovoljniji...

Totenhem - Mančester siti 0:1, pogotkom Rijada Mareza već u 6. minutu.

Rani pogodak "građana", posle loše procene Kirana Tripijera na ispucavanje Edersona - što je umeo da iskoristi Rahim Sterling da ukrade loptu i upiše asistenciju - nije mnogo poremetio igru domaćeg tima. 

Vrlo brzo fudbaleri Totenhema zaređali su sa šansama, a u drugom poluvremenu čak i imali potpunu inicijativu, međutim, nisu uspeli da nađu rešenje u završnici. Odlično su se gosti branili, a Ederson čuvao svoju mrežu.

Ovom pobedom, Mančester siti se opet izjednačio sa Liverpulom na vodećoj poziciji, ali uz bolju gol-razliku. Totenhem je doživeo prvi poraz posle četiri uzastopne pobede u prvenstvu, tako da je ostao na petom mestu, sa pet bodova manje od pomenutog tandema.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Erik Lamela u 80. minutu, kada je neometan šutirao sa 11-12 metara u "srcu" kaznenog prostora gostiju, ali preko gola.

Sterlingov jubilej

Rahim Sterling je ovog ponedeljka odigrao svoju 200. utakmicu u Premijer ligi, a samo četvorica fudbalera uspeli su da do te brojke dođu pre napadača Mančester sitija, kojem su 23 godine i 325 dana. To su Vejn Runi, Džejms Milner, Sesk Fabregas i Geret Beri.

Odličan smo fudbal gledali na Vembliju posebno ako imamo u vidu koliko je teren bio očajan posle jučerašnje NFL utakmice.

Mančester Siti je opravdao očekivanja i uradio ono što i njegov takmac u borbi za titulu Liverpul pre nekoliko nedelja, a to je pobeda na gostovanju u prestonici večitom "favortu iz senke" - 1:0. To vam je Totenhem, nikada do kraja definisan, nikako da konačno poraste i jasno nam stavi do znanja da ga zanimaju trofeji.

Malo je domaćin pokazao večeras u odnosu na realne mogućnosti, a veliki kiks Kirijana Tripijeaposle kojeg je Sterling pripremio Marezu pobedonosni pogodak već u šestom minutu na kraju je i odlučio ovaj derbi 10. kola Premijer lige. Tačdaun Alžirca!

Siti je bio bolji i dominantniji, u svom prepoznatljivom stilu s kratkim pasovima i brzim kontrama diktirao je tempo. Daleko od toga da Pevci nisu zapretili, imali su sjajnu šansu posle kontre i ostavljene lopte za Kejna iz 34. minuta, a kada je golman Građana Ederson klizećim startom majstorski sprečio najboljeg engleskog napadača da izjednači rezultat. Prethodno je i Musa Sisoko imao neshvatljiv potez kada je bio neodlučan faktički sam predgolom Građana i to je bilo sve od uzbuđenja u prvom delu.

Bolji fudbal viđen je u nastavku gde su Građani propustili nekoliko izglednih šansi da otklone svaku dilemu u konačni ishod. Najbolju priliku propustio je Sterling sa samo nekoliko metara posle fantastične akcije Mareza i dvojice Silva iz 55. minuta, a dva dobra pokušaja Aguera u 65. i 66. Loris i odbrana Pevaca su uspešno ukrotili i ulili nadu ostatku tima.

Totenhem je jurnuo u poslednjih 20 minuta, trener Poketino je poslao na teren laku konjicu u vidu Vinksa, Dele Alija i Eriksena, ali su Mančester Siti i Gvardiola pokazali da im nije samo napad jaka strana, već da i u defanzivi poseduju sasvim solidnu sigurnost.

Najbolju priliku da donese bod Pevcima propustio je Erik Lamela u 78. minutu. Posle velikog kiksa Mareza, Dele Ali je povukao kontru, majstorski poslao loptu na 16 metara, a odande Argentinac neometan neshvatljivo šutirao snažno preko gola i upropastio priliku za barem jedan bod.

Ova pobeda vratila je Mančester Siti na vrh tabele zajedno sa Liverpulom, dok je Totenhem peti sa bodom manje od gradskog rivala Arsenala.

PREMIJER LIGA, 10. kolo:

Totenhem - Mančester siti 0:1 (0:1)
/Marez 6/

Kristal Palas - Arsenal 2:2 (1:0)
/Milivojević 46'p, 83'p - Džaka 51', Obamejang 56'/

Barnli - Čelsi 0:4 (0:1)
/Morata 22', Barkli 57', Vilijan 62', Loftus Čik 92'/

Mančester junajted - Everton 2:1 (1:0)
/Pogba 27', Marsijal 49' - Sigurdson 77'p/

Brajton - Vulverhempton 1:0 (0:0)
/Marej 48/

Fulam - Bornmut 0:3 (0:1)
/Vilson pen 14, 85, Bruks 71/

Liverpul - Kardif 4:1 (1:0)
/Salah 10, Mane 66, 87, Šaćiri 84 - Paterson 77/

Sautempton - Njukasl 0:0

Votford - Hadersfild 3:0 (2:0)
/Pereira 10, Delofeu 19, Sakses 80/

Lester - Vest Hem 1:1 (0:1)
/Ndidi 90 - Balbuena 30/

TABELA: Mančester siti 26, Liverpul 26, Čelsi 24, Arsenal 22, Totenhem 21, Bornmut 20, Votford 19, Mančester junajted 17, Everton 15, Vulverhempton 15, Brajton 14, Lester 14, Vest Hem 8, Kristal Palas 8, Barnli 8, Sautempton 7, Kardif 5, Fulam 5, Njukasl 3, Hadersfild 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar