Хамилтон: Шумахер је најбољи!

Увек ћу бити његов навијач! Петоструки светски шампион у Формули 1,. Британац Луис Хамилтон рекао је да је Михаел Шумахер и даље најбољи возач свих времена.

Остали спортови 31.10.2018 | 09:30
Хамилтон: Шумахер је најбољи!
Петоструки светски шампион Луис Хамилтон рекао је данас да је Михаел Шумахер и даље најбољи возач Формуле 1 свих времена.

Хамилтон је на трци у Мексику освојио пету шампионску титулу и изједначио се са Хуаном Мануелом Фанђом по броју титула. Испред њих једино је Шумахер са седам пехара.

Пре трке у Мексику, светски шампион из 1997. године Жак Вилнев оценио је да је Хамилтон испред Шумахера.

Шумахер, који је пре неколико година доживео тешку несрећу на скијању у Алпима, седам пута је био првак, а Хамилтон се није сложио са оценом Жака Вилнева да је бољи од славног Немца.

"Никада не бих могао да кажем за себе да сам најбољи. Наравно, знам какве су моје способности, али, отац ми је увек говорио, још када сам имао осам година, да увек причам на стази. Желим да моји резултати и резултати других ствари које радим ван спорта допринесу, па да људи могу да формирају пристојно мишљење. Али, Михаел је и даље прилично испред по броју победа и морате да кажете да је и даље највећи", рекао је Хамилтон. 

Он је ове сезоне продужио уговор са Мерцедесом за још две године, што знаћи да же остати у овом тиму до 2020. Хамилтон има 71 тријумф у каријери, 20 мање од Шумахера и свакако велики мотив да га достигне. 

"Нисам размишљао о том броју, пошто сам покушавао да се концентришем на ову титулу. Не знам да ли ћу имати прилике да освојим више, ко зна, али даћу све од себе да то остварим, 91 победа, на пример, то је много победа. Има још много до тога, али бићу овде још неколико година и надам се да ћу му се макар приближити. Михаел је био такав геније по томе како се уклопио у Ферари и шта је урадио са екипом. Увек ћу бити његов навијач", додао је Хамилтон. 

Осим по броју титула и победа, Шумахер је бољи од Хамилтона по броју пласмана на подијум, 155-132. Хамилтон има више пол позиција, у чему је рекордер испред Шумахера, 81-68, али и више пута је био у првом реду на старту, 130-116. 

За Хамилтона у протеклих седам дана није све ишло најбоље. Уочи трке у Мексику умро му је деда и то га је јако погодило. 

"За мене је овај викенд био јако тежак. Деда је преминуо у четвртак, неколико дана уочи трке. То нас је све у породици потресло, али и још више зближило. Никада нећу заборавити шта су све мој отац и мој деда учинили да бих ја успео и да би нашој породици било боље", поручио је возач Мерцедеса. 

Претпоследња трка у овој сезони Формуле 1 вози се за две недеље у Бразилу.

Извор: Б92, мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар