Готова сага: Реал и званично отпустио Лопетегија!

Фудбласки клуб Реал Мадрид је, после доста спекулација и неизвесности, и званично отпустио досадашњег тренера Ђулена Лопетегија.

Фудбал 29.10.2018 | 22:00
Готова сага: Реал и званично отпустио Лопетегија!
Реалов управни одбор се састао, у понедељак, и заједно одлучио да је најбоље по клуб да Лопетеги буде отпуштен.

Мадриђани су одлуку донели услед очајних резултата екипе, али и игре, а одмах након Ел класика, у којем је Барса декласирала свог љутитог ривала са 5:1.

"Ова одлука је донесена са највећом могућом одговорношћу и има циљ да промени динамику првог тима док је још увек све овосезонске циљеве могуће достићи", наводи се у саопштењу Реала. 

Реал је навео да је ове сезоне у клубу превелика разлика између квалитета играча, од којих је чак осам номиновано за Златну лопту, и игре и резултата клуба.

Клуб се још и захвалио Лопетегију и његовом тиму за труд који су уложили у пар месеци проведених у Мадриду и пожелео им све најбоље у даљој професионалној каријери.

Како смо раније пренели, привремени тренер екипе биће Сантиаго Солари, који одмах долази на место шефа струке, а до сада је водио Б тим Реала Кастиљу.

Да подсетимо, Ђулен и Реал су изазвали бурну реакцију пред почетак Светског првенства у Русији раније ове године, када су договорили сарадну за наредну сезону два дана пред почетак Мундијала и првог меча Шпаније.

ФС Шпаније је тада оштро осудио скривање тог договора Лопетегија од њих и моментално га отпустио, чиме су себи знатно умањили шансе за успехом у Русији (испали у осмини финала од Русије). Ипак, може се видети да су "дебљи" крај можда на крају извукли Реал и Лопетеги.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар