Gotova saga: Real i zvanično otpustio Lopetegija!

Fudblaski klub Real Madrid je, posle dosta spekulacija i neizvesnosti, i zvanično otpustio dosadašnjeg trenera Đulena Lopetegija.

Fudbal 29.10.2018 | 22:00
Gotova saga: Real i zvanično otpustio Lopetegija!
Realov upravni odbor se sastao, u ponedeljak, i zajedno odlučio da je najbolje po klub da Lopetegi bude otpušten.

Madriđani su odluku doneli usled očajnih rezultata ekipe, ali i igre, a odmah nakon El klasika, u kojem je Barsa deklasirala svog ljutitog rivala sa 5:1.

"Ova odluka je donesena sa najvećom mogućom odgovornošću i ima cilj da promeni dinamiku prvog tima dok je još uvek sve ovosezonske ciljeve moguće dostići", navodi se u saopštenju Reala. 

Real je naveo da je ove sezone u klubu prevelika razlika između kvaliteta igrača, od kojih je čak osam nominovano za Zlatnu loptu, i igre i rezultata kluba.

Klub se još i zahvalio Lopetegiju i njegovom timu za trud koji su uložili u par meseci provedenih u Madridu i poželeo im sve najbolje u daljoj profesionalnoj karijeri.

Kako smo ranije preneli, privremeni trener ekipe biće Santiago Solari, koji odmah dolazi na mesto šefa struke, a do sada je vodio B tim Reala Kastilju.

Da podsetimo, Đulen i Real su izazvali burnu reakciju pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji ranije ove godine, kada su dogovorili saradnu za narednu sezonu dva dana pred početak Mundijala i prvog meča Španije.

FS Španije je tada oštro osudio skrivanje tog dogovora Lopetegija od njih i momentalno ga otpustio, čime su sebi znatno umanjili šanse za uspehom u Rusiji (ispali u osmini finala od Rusije). Ipak, može se videti da su "deblji" kraj možda na kraju izvukli Real i Lopetegi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar