Федерер: Циљ ми је стоти пехар!

О Конорсовом рекорду још не размишљам! После тријумфа на турниру у Базелу,м Роџер Федерер је на корак до великог јубилеја, освајања стоте професионалне титуле.

Тенис 31.10.2018 | 12:45
Федерер: Циљ ми је стоти пехар!
Швајцарац ће за тако нешто имати прилику ове недеље у Паризу, мада ће тамо имати много јачу конкуренцију него што је био случај у његовом родном граду.

Федерер није крио задовољство због трофеја у Базелу и најавио је да има нови план. 

"Стоти пехар ми је наредни циљ. То може да се догоди на било ком турниру и то ми је додатна мотивација", рекао је шампиона Аустралијан Опена. 

Прошле године у главном граду Француске није играо па се појавила сумња да би и ове године могао да заобиђе догађај у Берсију, на којем није имао најимпресивније резултате. Титулу је освојио 2011. против Жоа Вилфреда Цонге, који би му могао сада бити први противник, уколико Француз претходно победи Милоша Раонића. 

Ипак, Роџер је рекао како у уторак путује у Француску, где ће тренирати у поподневним сатима, а за лист "Блик" је рекао да ће играти у среду. 

"Задовољан сам, осећам се свеже и мотивисано. Ова титула је можда и преломни тренутак. Побеђивање је забавно, даје вам на самопоуздању. Тако нешто ми је потребно ако желим да освојим титулу на АТП тур финалу у Лондону. Тамо је боље стићи играјући мечеве него само тренирати", рекао је Федерер. 

Коначно, Федерер је близу рекордних 109 титула Џимија Конорса. Наравно, ради се о трофејима освојеним у Опен ери. Међутим, Роџер не жели да игра на мањим такмичењима како би престигао Американца. 

"Није ми то тренутно приоритет. Имам породицу, али ту су и други већи циљеви, Вимблдон, Базел, АТП финале. Имати 99 трофеја је већ огроман успех. Сада ми је само циљ да стигнем до стотог пехара", закључио је бивши број један.

Највише титула у Опен ери

Џими Конорс 109

Роџер Федерер 99

Иван Лендл 94

Рафаел Надал 80

Џон Мекинро 77

Род Лејвер 74

Новак Ђоковић 72

Бјерн Борг 64

Пит Сампрас 64

Гиљермо Вилас 62

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар