Federer: Cilj mi je stoti pehar!

O Konorsovom rekordu još ne razmišljam! Posle trijumfa na turniru u Bazelu,m Rodžer Federer je na korak do velikog jubileja, osvajanja stote profesionalne titule.

Tenis 31.10.2018 | 12:45
Federer: Cilj mi je stoti pehar!
Švajcarac će za tako nešto imati priliku ove nedelje u Parizu, mada će tamo imati mnogo jaču konkurenciju nego što je bio slučaj u njegovom rodnom gradu.

Federer nije krio zadovoljstvo zbog trofeja u Bazelu i najavio je da ima novi plan. 

"Stoti pehar mi je naredni cilj. To može da se dogodi na bilo kom turniru i to mi je dodatna motivacija", rekao je šampiona Australijan Opena. 

Prošle godine u glavnom gradu Francuske nije igrao pa se pojavila sumnja da bi i ove godine mogao da zaobiđe događaj u Bersiju, na kojem nije imao najimpresivnije rezultate. Titulu je osvojio 2011. protiv Žoa Vilfreda Conge, koji bi mu mogao sada biti prvi protivnik, ukoliko Francuz prethodno pobedi Miloša Raonića. 

Ipak, Rodžer je rekao kako u utorak putuje u Francusku, gde će trenirati u popodnevnim satima, a za list "Blik" je rekao da će igrati u sredu. 

"Zadovoljan sam, osećam se sveže i motivisano. Ova titula je možda i prelomni trenutak. Pobeđivanje je zabavno, daje vam na samopouzdanju. Tako nešto mi je potrebno ako želim da osvojim titulu na ATP tur finalu u Londonu. Tamo je bolje stići igrajući mečeve nego samo trenirati", rekao je Federer. 

Konačno, Federer je blizu rekordnih 109 titula Džimija Konorsa. Naravno, radi se o trofejima osvojenim u Open eri. Međutim, Rodžer ne želi da igra na manjim takmičenjima kako bi prestigao Amerikanca. 

"Nije mi to trenutno prioritet. Imam porodicu, ali tu su i drugi veći ciljevi, Vimbldon, Bazel, ATP finale. Imati 99 trofeja je već ogroman uspeh. Sada mi je samo cilj da stignem do stotog pehara", zaključio je bivši broj jedan.

Najviše titula u Open eri

Džimi Konors 109

Rodžer Federer 99

Ivan Lendl 94

Rafael Nadal 80

Džon Mekinro 77

Rod Lejver 74

Novak Đoković 72

Bjern Borg 64

Pit Sampras 64

Giljermo Vilas 62

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar