Достојанствена одлука Меркелове

Председник Француске Емануел Макрон оценио је као достојанствену одлуку немачке канцеларке Ангеле Меркел да се не кандидује по завршетку мандата 2021. године.

Свијет 29.10.2018 | 20:58
Достојанствена одлука Меркелове
Макрон је на конференцији у Паризу изјавио да је позвао Меркелову како би изразио своје поштовање и пријатељство, преноси АП.

Он је навео да га успон ултрадесничарских партија у Немачкој брине, али и мотивише да настави у борби коју води од самог почетка.

Меркелова је раније данас рекла да има утисак да је дошло време за ново поглавље и најавила је да се неће више кандидовати за канцеларку, нити шефицу ЦДУ.

"Дошло је време да саопштим важну одлуку. Нећу се кандидовати за председника ЦДУ на наредној скупштини странке у децембру. Овај четврти мандат на челу немачке владе је последњи пут да сам канцеларка. Нећу се кандидовати за канцеларку на изборима 2021, а нећу се кандидовати ни за посланичко место у Бундестагу. Такође не планирам да обављам било какве друге политичке функције", казала је Меркел на ванредној конференцији за штампу после лоших резултата ЦДУ на изборима за покрајину Хесен.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Росић

29.10.2018 20:01

Је ли то за три године? Чему тако урањена изјава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.10.2018 14:43

Меркел се неце кандидовати за предсједника њене партије ЦДУ, то је у децембру, али це остати канцеларка до краја мандата 2021. год. Остаје да се види хоце ли издрзати јос три године.