Ђоковић против Соусе у 2. колу Париза

Новак Ђоковић, најбољи српски спортиста, добио је противника у другом колу Мастерса у Паризу.  Новак сазнао ривала: Ипак није Чекинато.  Ђоковић ће у првом колу играти против Португалца.

Тенис 29.10.2018 | 18:00
Ђоковић против Соусе у 2. колу Париза
Са њим ће рекете укрстити португалски тенисер Жоао Соуса, који је у два сета (7:5, 6:3) био бољи од Италијана Марка Чекината.

Многи су прижељкивали нови сусрет Чекината и Ђоковића, који су ове године одиграли два меча – Италијан је славио четвртфиналу Ролан Гароса, док је Србин био бољи у осмини финала Шангаја.

Соуса и Ђоковић су далеко од непознатог један другоме и до сада су се састајали пет пута, а Поргуалац није успео да дође ни до једног сета, иако је четири од пет њихових мечева играно на Гренд слемовима. 

"Претплата" на мечеве на великим турнирима њих двојице почела је 2013. када је Новак тријумфовао на УС опену, а исто се десило и на Ролан Гаросу годину дана касније. 

Српски тенисер је затим "однео" победе на Мастерсу у Мајамију 2016. и поново на Ролан Гаросу, 2017. године. 

Најскорији дуел су одиграли на УС опену ове године, у осмини финала, када је Ђоковић био бољи са рутинских 6:3, 6:4, 6:3. У том мечу Новак је имао доста проблема са условима на терену и резултат је представио победу лаком, иако она није била таква. 

Ђоковић свој први меч, меч другог кола, игра у уторак од 19.30 на Централном терену у Берсију. 

Његови највећи конкуренти за титулу, Роџер Федерер и Рафаел Надал, своје прве дуеле почеће такође у другом колу, али у среду.

Иако се у Паризу очекивао још један дуел Новака Ђоковића и Марија Чекината и још једна "реприза" четвртфинала Ролан Гароса, у којем је Италијан изненадио Србина, она се неће догодити.

Чекинато је у понедељак изгубио у мечу против Жоаа Соузе резултатом 5:7, 3:6, па је Португалац тако заказао дуел против Ђоковића за уторак у 19.30 часова.

Соуза (29 година) је тренутно 48. тенисер на АТП листи, против Ђоковића је играо пет пута и свих пет пута изгубио. Последњи дуел одиграли су ове године, на УС Опену и Србин је у осмини финала рутински тријумфовао у три сета (6:3, 6:4, 6:3).

Интересантно је да су Ђоковић и Соуза све мечеве одиграли на великим сценама, јер је Новак побеђивао Португалца на УС Опену и 2013, а затим на Ролан Гаросу 2014, у Мајамију 2016. и на Ролан Гаросу 2017.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар