Đoković protiv Souse u 2. kolu Pariza

Novak Đoković, najbolji srpski sportista, dobio je protivnika u drugom kolu Mastersa u Parizu.  Novak saznao rivala: Ipak nije Čekinato.  Đoković će u prvom kolu igrati protiv Portugalca.

Tenis 29.10.2018 | 18:00
Đoković protiv Souse u 2. kolu Pariza
Sa njim će rekete ukrstiti portugalski teniser Žoao Sousa, koji je u dva seta (7:5, 6:3) bio bolji od Italijana Marka Čekinata.

Mnogi su priželjkivali novi susret Čekinata i Đokovića, koji su ove godine odigrali dva meča – Italijan je slavio četvrtfinalu Rolan Garosa, dok je Srbin bio bolji u osmini finala Šangaja.

Sousa i Đoković su daleko od nepoznatog jedan drugome i do sada su se sastajali pet puta, a Porgualac nije uspeo da dođe ni do jednog seta, iako je četiri od pet njihovih mečeva igrano na Grend slemovima. 

"Pretplata" na mečeve na velikim turnirima njih dvojice počela je 2013. kada je Novak trijumfovao na US openu, a isto se desilo i na Rolan Garosu godinu dana kasnije. 

Srpski teniser je zatim "odneo" pobede na Mastersu u Majamiju 2016. i ponovo na Rolan Garosu, 2017. godine. 

Najskoriji duel su odigrali na US openu ove godine, u osmini finala, kada je Đoković bio bolji sa rutinskih 6:3, 6:4, 6:3. U tom meču Novak je imao dosta problema sa uslovima na terenu i rezultat je predstavio pobedu lakom, iako ona nije bila takva. 

Đoković svoj prvi meč, meč drugog kola, igra u utorak od 19.30 na Centralnom terenu u Bersiju. 

Njegovi najveći konkurenti za titulu, Rodžer Federer i Rafael Nadal, svoje prve duele počeće takođe u drugom kolu, ali u sredu.

Iako se u Parizu očekivao još jedan duel Novaka Đokovića i Marija Čekinata i još jedna "repriza" četvrtfinala Rolan Garosa, u kojem je Italijan iznenadio Srbina, ona se neće dogoditi.

Čekinato je u ponedeljak izgubio u meču protiv Žoaa Souze rezultatom 5:7, 3:6, pa je Portugalac tako zakazao duel protiv Đokovića za utorak u 19.30 časova.

Souza (29 godina) je trenutno 48. teniser na ATP listi, protiv Đokovića je igrao pet puta i svih pet puta izgubio. Poslednji duel odigrali su ove godine, na US Openu i Srbin je u osmini finala rutinski trijumfovao u tri seta (6:3, 6:4, 6:3).

Interesantno je da su Đoković i Souza sve mečeve odigrali na velikim scenama, jer je Novak pobeđivao Portugalca na US Openu i 2013, a zatim na Rolan Garosu 2014, u Majamiju 2016. i na Rolan Garosu 2017.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar