Еди Таварес је планина од човјека и све је бољи!

Играч месеца у Евролиги.

Кошарка 30.10.2018 | 17:30
Еди Таварес је планина од човјека и све је бољи!
Тим познат по офанзивној потентности, али у првом месецу нове евролигашке сезоне истакао се човек кога карактерише чврста дефанзива. Реалов Валтер “Еди” Таварес проглашен је данас за најбољег играча октобра у Евролиги.

Не треба превише да чуди, иако смо у прошлости код оваквих признања имали и значајно импресивније статистичке параметре. Или је барем деловало тако пошто је природно залепити се за нападачки учинак. Са друге стране, 220 центиметара високи центар Мадриђана је импресионирао у одбрани.

Поред тога имао је и 10,3 поена уз шут за два од 72,7 одсто и одличних 91,7 са пенала. Приде и 9,5 скокова и три блокаде по мечу што га сврстава на чело колона у обе статистичке категорије. Све скупа инекс корисности од 19,5, шести у првих месец дана евролигашког такмичења, али треба имати на уму да је Таваресов Реал добио све четири уводне утакмице, а резултати екипе и те како утичу на коначан утисак.

Оно што посебно може да радује тренера Пабла Ласа је што Таварес као да тек убрзава, иако је већ на отварању сезоне, у победи над Дарушафаком од 109:93, убацио 12 поена из шест скокова и две блокаде.

У другом колу је на гостовању код Арманија брзо упао у проблем са личним грешкама, па је Реал заостајао и целих 15 поена. Кад се Таварес вратио у другом полувремену – преокрет. Само у том делу игре убацио је осам поена уз шест скокова и две блокаде, али је дефанзивно одрадио много већи посао. У првом полувремену су наиме Миланези погодили 63,2 одсто шутева за два поена (12/19), а у другом свега 28% (7/25).

Треће коло, Басконија код куће (97:79), и Таваресових 11 скокова и четири блокаде за укупан индекс корисности 19. Најбоље је чувао за крај. У убедљивој победи против екипе Будућности (89:55) дабл-дабл учинак од 10 поена и 14 скокова, уз три блокаде.

Добрим делом и захваљујући Таваресу Реал у прва четири кола ове сезоне има и најбољи напад (96,5 датих поена по мечу) и најбољу одбрану (78 примљених).

Кад подвучемо црту, Таварес је у октобру имао 12 рампи, пет више од било ког другог играча у Евролиги, те 28 дефанзивних скокова – шест више од следећег. И све то иако је тек 59. на листи играча са највише проведених минута на паркету.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар