Туга: Испраћај на вјечни починак

У Сарајеву је данас на гробљу Свети Јосип на Кошеву сахрањен убијени полицајац Давор Вујиновић. На гробљу у Буча Потоку сахрањен је други убијени полицајац Адис Шеховић. Њихове породице, пријатељи, стотине колега дошли су на посљедњи испраћај полицајцима који су дали свој живот за државу.

Босна и Херцеговина 29.10.2018 | 15:11
Туга: Испраћај на вјечни починак
Прије сахране на комеморативној сједници у сали зграде општине Нови Град Сарајево, од Давора и његовог колеге Адиса Шеховића опростили су се припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајева, родбина, пријатељи и познаници.

У Сарајеву је данас на гробљу у Буча Потоку у 14.30 сати почела сахрана убијеном полицајцу Адису Шеховићу. Његова породица, пријатељи, стотине колега дошли су на посљедњи испраћај човјеку који је дао свој живот за државу. Сахрани су присуствовале и бројне Сарајлије. 



Данас је у цијелој Босни и Херцеговини дан жалости због убиства полицајаца, а Синдикат полиције КС-а је позвао грађане да “достојанствено испрате хероје који су дали своје животе професионално вршећи законом прописане полицијске дужности”.

Подсјетимо, Адис Шеховић и Давор Вујиновић су убијени у петак у раним јутарњим сатима у сарајевском насељу Алипашино Поље, пише Радио Сарајево.

На њих су пуцале особе које су покушавале отуђити фолксwаген голф ВИ хрватских регистарских ознака (Крапина, оп.а.). 

Према ријечима Адема Зоља, премијера Кантона Сарајево, на њих је пуцано док су се налазили у полицијском возилу и нису имали прилику узвратити паљбу.

Шеховић је преминуо на мјесту догађаја, док је Вујиновић преминуо на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву након напора љекара да га спасе.

(БН/Радио Сарајево)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Грађани БиХ

29.10.2018 14:41

Очистити правосуђе оф мафије док тамо сједе корупирани тужиоци И сусие полиција неможе радити свој посао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

29.10.2018 16:08

Шта више рећи ,државом влада мафија.. примјер:Драгичевић.

Name

Бањалука

29.10.2018 14:50

САУЦЕСЦЕ ПОРОДИЦАМА ! На слободи је једини притворен у слуцају "Драгицевиц" , тотално небитан Кукиц. Ста даље ? Задес ? Пословни партнери полициских сефова убијају полицајце . Коме несто није јасно ? Хоцете ли сад полицајци дици глас против сефова . Погинуле су вам колеге . Ко је следеци ? Ја мислим да је вријеме да ви у Федерацији ослободите Орица оптузби и поставите га да буде Министар полиције . Да напокон сарадјујемо као "браца".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

29.10.2018 15:12

сауцесце породици.

Name

Цовјек

29.10.2018 15:17

Искрено сауцесце породицама погинулих.

Name

Градјанин РС

29.10.2018 15:18

Суцут Породицама Република Српска треба да се одвоји од недемекратског мрака који влада у Федерацији, сјетимо се напада на Полицију Републике Српске у Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2018 16:09

Од када су такви постали "грађани" нама свима и јесте овако. У свом одвајању си се највише одвојио од памети!

Name

Љубица

29.10.2018 16:17

Сауцесце породицама,настрадалих ХЕРОЈА. Нека им је Вјецна Слава. Туга велика. Дрзаво,ако си Дрзава,сада све ако непреузмете да се Полиција застити,са новим хитним Законом,онда сви напустити постени људи ову земљу. Заједно се мигрантима придрузити. Огорцени смо,сто се дуго напада наса Полиција!!!

Name

Ајде

29.10.2018 16:19

Срами се овог става.О каквом свијетлу причаш у Републици Српској?О свијетлу које угашено када је министар Чађо аутом усмртио Ђуровића и подметнуо другог лика за кривца.О онима који су отели,мучили,убили и бацили у канализацију Давида.О онима из МУП-а и Тужилаштва који крију убице и уништавају доказе.О онима који пријете свима који нису у секти Додика.О онима који са купљеном дипломом у тамној Федерацији са посла отпуштају људе који су као командири чета у рату стварали РС.Криви су што су ишли на скуп СзП.О онима члановима аутомафије из Источног Сарајева који су привођени због убиства двојице полицајаца.Република Српска се одвојила од здравог разума и да би било шта радила мора се вратити здравом разуму и ослободити стега секте и криминала.Још је у РС мркли мрак.

Name

Вирус

29.10.2018 18:48

Невреди коментарисати јер срби имају пилеци мозак и забораве ста је јуце било а камоли задњих 100 година

Name

ре ајде

29.10.2018 20:19

Браво за коментар

Name

Сале

29.10.2018 17:06

Нека поцивају у миру бозјем а убицама дозивотна робија

ОДГОВОРИТЕ
Name

На Ружно Личи

29.10.2018 17:30

Ако је сва полиција,све институције скочиле на ноге да траже убице,ако се зна којим су аутима побјегли,ако је Сарајево покривено видео надзором,како је онда могуће да их нема.Ако неко убије два честита полицајца,два грађанина,шта онда да радимо ми обични смррници.Остаје нам да се самоорганизујемо да упразно протестујемо или да не излазимо из станова и да бога молимо да нам ни поштар не закуца на врата.Лако се систему и мафији борити против Давора,али ми није јасно како размишљају полицајци након убитства колега.Ако се претпоставља да да је мафијаш из РСа онда му је сигурно помоћник из Федерације.Ако су их заштитили поједини припадници полиције РСа онда су им помогли и ови из Федерације.Ако су у ово укључени и политичари и једни други,а полиција незна убице и криминаце те уз оваква тузилштва и судове и Телгетину установу може се очекивати још доста крађа и убистава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

29.10.2018 18:12

Бања Лука _Боље ти је да цутис, да не прицас глупости.Ако ти је добар Насер води га куци.Вјероватно си и ти криминалац и убица као и он.Видим да си ограницених видика и ментално и карактерни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорис.

29.10.2018 21:10

Прави одговоран Бравооо.

Name

МУП Рс

29.10.2018 20:35

Колеге нек вам је лака земља и вјецна слава. Убице, ако вас ми надјемо имацете посебан третман и то пред оцима јавности, гарантујемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максимилијан

31.10.2018 20:33

Исккрено саучешће породицама убијених полицајаца, а убицама вечно проклетство и доживотни затвор. Како вас само није срамота да тако пишете лоше о полицији и Републици Српској. Не може бити да не ваља држава, полиција, Република Српска, може само појединац или групица који имају своје име и презиме, а то име није ни држава, ни полиција, ни Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ