Tuga: Ispraćaj na vječni počinak

U Sarajevu je danas na groblju Sveti Josip na Koševu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović. Na groblju u Buča Potoku sahranjen je drugi ubijeni policajac Adis Šehović. Njihove porodice, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj policajcima koji su dali svoj život za državu.

Bosna i Hercegovina 29.10.2018 | 15:11
Tuga: Ispraćaj na vječni počinak
Prije sahrane na komemorativnoj sjednici u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo, od Davora i njegovog kolege Adisa Šehovića oprostili su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici.

U Sarajevu je danas na groblju u Buča Potoku u 14.30 sati počela sahrana ubijenom policajcu Adisu Šehoviću. Njegova porodica, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao svoj život za državu. Sahrani su prisustvovale i brojne Sarajlije. 



Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da “dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti”.

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje, piše Radio Sarajevo.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti folkswagen golf VI hrvatskih registarskih oznaka (Krapina, op.a.). 

Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora ljekara da ga spase.

(BN/Radio Sarajevo)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Građani BiH

29.10.2018 14:41

Očistiti pravosuđe of mafije dok tamo sjede korupirani tužioci I susie policija nemože raditi svoj posao..

ODGOVORITE
Name

Tuga

29.10.2018 16:08

Šta više reći ,državom vlada mafija.. primjer:Dragičević.

Name

Banjaluka

29.10.2018 14:50

SAUCESCE PORODICAMA ! Na slobodi je jedini pritvoren u slucaju "Dragicevic" , totalno nebitan Kukic. Sta dalje ? Zades ? Poslovni partneri policiskih sefova ubijaju policajce . Kome nesto nije jasno ? Hocete li sad policajci dici glas protiv sefova . Poginule su vam kolege . Ko je sledeci ? Ja mislim da je vrijeme da vi u Federaciji oslobodite Orica optuzbi i postavite ga da bude Ministar policije . Da napokon saradjujemo kao "braca".

ODGOVORITE
Name

Policajac

29.10.2018 15:12

saucesce porodici.

Name

Covjek

29.10.2018 15:17

Iskreno saucesce porodicama poginulih.

Name

Gradjanin RS

29.10.2018 15:18

Sucut Porodicama Republika Srpska treba da se odvoji od nedemekratskog mraka koji vlada u Federaciji, sjetimo se napada na Policiju Republike Srpske u Zvorniku.

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2018 16:09

Od kada su takvi postali "građani" nama svima i jeste ovako. U svom odvajanju si se najviše odvojio od pameti!

Name

Ljubica

29.10.2018 16:17

Saucesce porodicama,nastradalih HEROJA. Neka im je Vjecna Slava. Tuga velika. Drzavo,ako si Drzava,sada sve ako nepreuzmete da se Policija zastiti,sa novim hitnim Zakonom,onda svi napustiti posteni ljudi ovu zemlju. Zajedno se migrantima pridruziti. Ogorceni smo,sto se dugo napada nasa Policija!!!

Name

Ajde

29.10.2018 16:19

Srami se ovog stava.O kakvom svijetlu pričaš u Republici Srpskoj?O svijetlu koje ugašeno kada je ministar Čađo autom usmrtio Đurovića i podmetnuo drugog lika za krivca.O onima koji su oteli,mučili,ubili i bacili u kanalizaciju Davida.O onima iz MUP-a i Tužilaštva koji kriju ubice i uništavaju dokaze.O onima koji prijete svima koji nisu u sekti Dodika.O onima koji sa kupljenom diplomom u tamnoj Federaciji sa posla otpuštaju ljude koji su kao komandiri četa u ratu stvarali RS.Krivi su što su išli na skup SzP.O onima članovima automafije iz Istočnog Sarajeva koji su privođeni zbog ubistva dvojice policajaca.Republika Srpska se odvojila od zdravog razuma i da bi bilo šta radila mora se vratiti zdravom razumu i osloboditi stega sekte i kriminala.Još je u RS mrkli mrak.

Name

Virus

29.10.2018 18:48

Nevredi komentarisati jer srbi imaju pileci mozak i zaborave sta je juce bilo a kamoli zadnjih 100 godina

Name

re ajde

29.10.2018 20:19

Bravo za komentar

Name

Sale

29.10.2018 17:06

Neka pocivaju u miru bozjem a ubicama dozivotna robija

ODGOVORITE
Name

Na Ružno Liči

29.10.2018 17:30

Ako je sva policija,sve institucije skočile na noge da traže ubice,ako se zna kojim su autima pobjegli,ako je Sarajevo pokriveno video nadzorom,kako je onda moguće da ih nema.Ako neko ubije dva čestita policajca,dva građanina,šta onda da radimo mi obični smrrnici.Ostaje nam da se samoorganizujemo da uprazno protestujemo ili da ne izlazimo iz stanova i da boga molimo da nam ni poštar ne zakuca na vrata.Lako se sistemu i mafiji boriti protiv Davora,ali mi nije jasno kako razmišljaju policajci nakon ubitstva kolega.Ako se pretpostavlja da da je mafijaš iz RSa onda mu je sigurno pomoćnik iz Federacije.Ako su ih zaštitili pojedini pripadnici policije RSa onda su im pomogli i ovi iz Federacije.Ako su u ovo uključeni i političari i jedni drugi,a policija nezna ubice i kriminace te uz ovakva tuzilštva i sudove i Telgetinu ustanovu može se očekivati još dosta krađa i ubistava.

ODGOVORITE
Name

RE

29.10.2018 18:12

Banja Luka _Bolje ti je da cutis, da ne pricas gluposti.Ako ti je dobar Naser vodi ga kuci.Vjerovatno si i ti kriminalac i ubica kao i on.Vidim da si ogranicenih vidika i mentalno i karakterni.

ODGOVORITE
Name

Doris.

29.10.2018 21:10

Pravi odgovoran Bravooo.

Name

MUP Rs

29.10.2018 20:35

Kolege nek vam je laka zemlja i vjecna slava. Ubice, ako vas mi nadjemo imacete poseban tretman i to pred ocima javnosti, garantujemo...

ODGOVORITE
Name

Максимилијан

31.10.2018 20:33

Исккрено саучешће породицама убијених полицајаца, а убицама вечно проклетство и доживотни затвор. Како вас само није срамота да тако пишете лоше о полицији и Републици Српској. Не може бити да не ваља држава, полиција, Република Српска, може само појединац или групица који имају своје име и презиме, а то име није ни држава, ни полиција, ни Република Српска.

ODGOVORITE