Депај поново прави проблеме!

Тренер раздвајао саиграче после Хофенхајма, неће да се загрева, али кад игра - игра мушки.  И тражи да игра стално!

Фудбал 29.10.2018 | 11:00
Депај поново прави проблеме!
Знали су у Олимпику да преузимају велики ризик. Добили су врхунски таленат за упола мању цену од оне коју је платио Манчестер јунајтед. Добили су међутим и неукротив темперамент у свлачионици. Мало-мало па исплива на површину. Мемфис Депај поново је прва тема у Лиону, пошто је после победе над Анжеом ушао у отворени сукоб са тренером Бруном Женесиом.

Истина, претходно је на терену себи дозволио луксуз да се побуни. Асистенција, па гол за 2:1, иако је Холанђанин на терен ушао тек у другом полувремену.

“Смучило ми се да сваки пут слушам исте приче о томе како сам променио утакмицу. Не осећам се увек као играч кога поштују. А сваки пут завршим посао. Знам да морам да прихватим тренерове одлуке, ментално сам ја, али мало и разочаран. Заслужујем више поштовања. И треба да играм сваку утакмицу”, грмео је Депај.

Женесио је такву реакцију и могао да очекује. Штавише, он ју је и провоцирао када је оставио Депаја на клупи. Јасно је да Олимпик нема бољег играча. Као што је јасно да је понека Мемфис већи проблем него корист. Уноси раздор у свлачионицу инсистирањем да је изнад осталих. И као што се њему смучило да слуша сталне похвале, а не игра баш сваку утакицу тако се и саиграчима смучило да га трпе.

Ескалирало је, пише Екип, после судара са Хофенхајмом. Није штедео никога после ремија са Хофенхајмом (3:3). Дао је гол за преокрет и вођство од 3:2, потом га је Женесио извео са терена у 81. минуте, да би у судијској надокнади Хофенхајм стигао до изједначења. Депај је изгубио контролу. Кажу да је у свлачионици било толико непријатно да је шеф струке морао да улеће и раздваја сукобљене саиграче.

Ситуација се наравно смирила, али тензије се и даље осећају у ваздуху. Јасно су видљиве. Када је Лионова екипа стигла на утакмицу са Анжеом Депај није изашао са осталима. Остао је у аутобусу и дуго сам седео. Током загревања углавном је седео прво на лопти, после на клупи.

Искусни Женесио је донекле то и очекивао, свашта је он видео током дуге каријере, чак се и надао – исправно – да ће Депај тај бес претворити у енергију када у другом полувремену добије шансу на терену. Саиграчи пак нису показали толико разумевања. Дојадило им је што се понаша као дива.

Али да зна – зна. И зна много. Па председник Лиона Жан Мишел Ола спушта лопту тврдећи да људи у клубу имају отворену комуникацију са Депајем додајући да нема ничег лошег у томе што је био нервозан јер није био у првој постави.

“Решићемо ово у приватност. Велики играчи су они који имају таленат, али који притом могу и сами себе да преиспитају”, помирљиво је рекао Ола.

Тај се тек нагледао свакаквих. И бољих играча и луђих глава. Тешко ће Депај да добије тај меч.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар