Depaj ponovo pravi probleme!

Trener razdvajao saigrače posle Hofenhajma, neće da se zagreva, ali kad igra - igra muški.  I traži da igra stalno!

Fudbal 29.10.2018 | 11:00
Depaj ponovo pravi probleme!
Znali su u Olimpiku da preuzimaju veliki rizik. Dobili su vrhunski talenat za upola manju cenu od one koju je platio Mančester junajted. Dobili su međutim i neukrotiv temperament u svlačionici. Malo-malo pa ispliva na površinu. Memfis Depaj ponovo je prva tema u Lionu, pošto je posle pobede nad Anžeom ušao u otvoreni sukob sa trenerom Brunom Ženesiom.

Istina, prethodno je na terenu sebi dozvolio luksuz da se pobuni. Asistencija, pa gol za 2:1, iako je Holanđanin na teren ušao tek u drugom poluvremenu.

“Smučilo mi se da svaki put slušam iste priče o tome kako sam promenio utakmicu. Ne osećam se uvek kao igrač koga poštuju. A svaki put završim posao. Znam da moram da prihvatim trenerove odluke, mentalno sam ja, ali malo i razočaran. Zaslužujem više poštovanja. I treba da igram svaku utakmicu”, grmeo je Depaj.

Ženesio je takvu reakciju i mogao da očekuje. Štaviše, on ju je i provocirao kada je ostavio Depaja na klupi. Jasno je da Olimpik nema boljeg igrača. Kao što je jasno da je poneka Memfis veći problem nego korist. Unosi razdor u svlačionicu insistiranjem da je iznad ostalih. I kao što se njemu smučilo da sluša stalne pohvale, a ne igra baš svaku utakicu tako se i saigračima smučilo da ga trpe.

Eskaliralo je, piše Ekip, posle sudara sa Hofenhajmom. Nije štedeo nikoga posle remija sa Hofenhajmom (3:3). Dao je gol za preokret i vođstvo od 3:2, potom ga je Ženesio izveo sa terena u 81. minute, da bi u sudijskoj nadoknadi Hofenhajm stigao do izjednačenja. Depaj je izgubio kontrolu. Kažu da je u svlačionici bilo toliko neprijatno da je šef struke morao da uleće i razdvaja sukobljene saigrače.

Situacija se naravno smirila, ali tenzije se i dalje osećaju u vazduhu. Jasno su vidljive. Kada je Lionova ekipa stigla na utakmicu sa Anžeom Depaj nije izašao sa ostalima. Ostao je u autobusu i dugo sam sedeo. Tokom zagrevanja uglavnom je sedeo prvo na lopti, posle na klupi.

Iskusni Ženesio je donekle to i očekivao, svašta je on video tokom duge karijere, čak se i nadao – ispravno – da će Depaj taj bes pretvoriti u energiju kada u drugom poluvremenu dobije šansu na terenu. Saigrači pak nisu pokazali toliko razumevanja. Dojadilo im je što se ponaša kao diva.

Ali da zna – zna. I zna mnogo. Pa predsednik Liona Žan Mišel Ola spušta loptu tvrdeći da ljudi u klubu imaju otvorenu komunikaciju sa Depajem dodajući da nema ničeg lošeg u tome što je bio nervozan jer nije bio u prvoj postavi.

“Rešićemo ovo u privatnost. Veliki igrači su oni koji imaju talenat, ali koji pritom mogu i sami sebe da preispitaju”, pomirljivo je rekao Ola.

Taj se tek nagledao svakakvih. I boljih igrača i luđih glava. Teško će Depaj da dobije taj meč.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar