Ко ће бити Звездин први шпиц?

Надају се на Маракни да ће Ричмонд Боаћи оправити до 6. новембра, али морају озбиљно да спремају алтернативна решења.

Фудбал 30.10.2018 | 22:30
Ко ће бити Звездин први шпиц?
Ране из Ливерпула су саниране победом у Шапцу, Црвена звезда је повећала предност у односу на најближе пратиоце. Међутим, далеко од тога да је у Љутице Богдана стање идилично. Имаће тренер црвено-белих Владан Милојевић о чему да размишља током овог периода опасног живљења који би требало да доживи кулминацију 6.новембра када на Маракану стиже Ливерпул.

Пре свега Звездин стратег ће морати да се одлучи за орву опцију у шпицу напада. То место је од последњег дана прелазног рока резервисано за Ричмонда Боаћија, али се репрезентативац Гане са Енфилд Роуда вратио повређен. Надају се у Љутице Богдана да ће стрелца пет овосезонских голова експресно опоравити до викенда, али...

Морају озбиљно Звезди да размишљају о алтернативним варијантама. И то врло озбиљно. Посебно, што Боаћи има хроничних проблема са задњом ложом, поново начетом у граду Битсла (пропустио је већ гостовање у Паризу)...

Наравно, има Милојевић довољно штихова у рукаву, мада навијаче Црвене звезде највише занима ко би могао да предводи напад у реваншу са Редсима. Уколико Боаћи и даље буде ровит.

Шансу у Шапцу је добио и искористио Милан Паков. Љубимац публике је ове сезоне већ постигао четири гола, имао је допринос у историјском ремију у Салцбургу. Међутим, до сада није имао статус првог нападача у најважнијим окршајима. Углавном је гасио пожар када екипи није ишло.

Још једна опција је Никола Стојиљковић. Верни Милојевићев војник је од почетка сезоне сасечен бројним повредама и проблемима. Одиграо је свега три утакмице у Суперлиги и постигао два гола. Уписао се и у Купу Србије против Динама. Међутим, после првог меча са Салцбургом није га било на великој сцени.

Наравно, увек постоји опција да Милојевић у шпицу користи Ел Фарду Бена. Мада му се таква одлука у Паризу није исплатила...

Веће оптерећење Павкова и Стојиљковића могао би да искористи млади Дејан Јовељић. Посебно када је реч о домаћим сусретима, почев од гостовање Бачке на Маракани.

Како било Милојевић је пред још једном тешком одлуком. Наравно, ако се Боаћи не опорави експресно.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар