Мбапе и Рабио на клупи - дисциплинска одлука!

Томас Тухел показао да неће толерисати било ремећење устаљених процедура рада своје екипе.

Фудбал 29.10.2018 | 20:00
Мбапе и Рабио на клупи - дисциплинска одлука!
Изостанак Килијана Мбапеа, али и Адријена Рабиоа, из стартне поставе Пари Сен Жермена у јучерашњем дербију са Олимпиком из Марсеља на Велодрому, изненадио је фудбалску јавност у Француској, али и широм Европе. Међутим, код Томаса Тухела није постојала никаква дилема.

Немац је после меча изјавио да је у питању била дисциплинска одлука, пошто су двојица играча закаснила на последњи састанак пред утакмицу.

"У питању је био дисциплински проблем у хотелу пре утакмице, па смо одлучили да неће почети меч. Штета због тога, јер не волим да играм без Килијана и Адријена, али синоћ је то било непходно. После свега, све се добро завршило", рекао је Тухел.

На крају ипак није могло без Мбапеа, који је само три минута након што се нашао на терену у другом полувремену сломио отпор домаћина и крунисао правовремено додавање Анхела ди Марије.

Поред најбољег младог играча на планети, Тухел на овом мечу није могао да рачуна и на повређеног Каванија, па су тројку у навали чинили Дракслер, Нејмар и Чупо Мотинг, уз велику помоћ Ди Марије. На крају, Аргентинца је у финишу утакмице заменио Рабио, што је значило и рутинско затварање меча.

Круна на 11. узастопно славље у првенству стигла је у петом минуту надокнаде. Све је кренуло од Мбапеа, који је у правом тренутку упослио Нејмара, а на другој стативи је на правом месту био Дракслер.

Тухел је у правом тренутку осетио да је екипи мало потребно да се тргне, како се фантастични низ резултата не би прекинуо. Парижане већ у петак очекује првенствени меч са Лилом, а потом можда и кључни меч у Лиги шампиона против Наполија на Сан Паолу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар