Mbape i Rabio na klupi - disciplinska odluka!

Tomas Tuhel pokazao da neće tolerisati bilo remećenje ustaljenih procedura rada svoje ekipe.

Fudbal 29.10.2018 | 20:00
Mbape i Rabio na klupi - disciplinska odluka!
Izostanak Kilijana Mbapea, ali i Adrijena Rabioa, iz startne postave Pari Sen Žermena u jučerašnjem derbiju sa Olimpikom iz Marselja na Velodromu, iznenadio je fudbalsku javnost u Francuskoj, ali i širom Evrope. Međutim, kod Tomasa Tuhela nije postojala nikakva dilema.

Nemac je posle meča izjavio da je u pitanju bila disciplinska odluka, pošto su dvojica igrača zakasnila na poslednji sastanak pred utakmicu.

"U pitanju je bio disciplinski problem u hotelu pre utakmice, pa smo odlučili da neće početi meč. Šteta zbog toga, jer ne volim da igram bez Kilijana i Adrijena, ali sinoć je to bilo nephodno. Posle svega, sve se dobro završilo", rekao je Tuhel.

Na kraju ipak nije moglo bez Mbapea, koji je samo tri minuta nakon što se našao na terenu u drugom poluvremenu slomio otpor domaćina i krunisao pravovremeno dodavanje Anhela di Marije.

Pored najboljeg mladog igrača na planeti, Tuhel na ovom meču nije mogao da računa i na povređenog Kavanija, pa su trojku u navali činili Draksler, Nejmar i Čupo Moting, uz veliku pomoć Di Marije. Na kraju, Argentinca je u finišu utakmice zamenio Rabio, što je značilo i rutinsko zatvaranje meča.

Kruna na 11. uzastopno slavlje u prvenstvu stigla je u petom minutu nadoknade. Sve je krenulo od Mbapea, koji je u pravom trenutku uposlio Nejmara, a na drugoj stativi je na pravom mestu bio Draksler.

Tuhel je u pravom trenutku osetio da je ekipi malo potrebno da se trgne, kako se fantastični niz rezultata ne bi prekinuo. Parižane već u petak očekuje prvenstveni meč sa Lilom, a potom možda i ključni meč u Ligi šampiona protiv Napolija na San Paolu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar