Мурињо похвалио карактер Луке Миливојевића!

Волим играче који код пенала кажу - дајте ми лопту, ако промашим, промашио сам. . .  „Ствар коју волим јесте преузимање одговорности. Дозволите ми да изаберем адекватан назив, јер не желим да будем кажњен. . . Не волим Мики Маусе“, каже Португалац.

Фудбал 29.10.2018 | 11:00
Мурињо похвалио карактер Луке Миливојевића!
Жозе Мурињо је на занимљив начин после утакмице са Евертоном коментарисао играче који не смеју да преузму одговорност код извођења једанаестераца, а том приликом је и похвалио начин на који размишља капитен Кристал Паласа Лука Миливојевић, који се није либио данас да два пута да изведе најстрожу казну, иако је прошле недеље промашио управо против Евертона.

Португалац је за разлику од неких претходних конференција за штампу, овога пута био прилично расположен.

"Ствар коју волим јесте преузимање одговорности. Дозволите ми да изаберем адекватан назив, јер не желим да будем кажњен... Не волим Мики Маусе. Знаш, храбар сам, а плашим се... Не изводим пенале, то ми се не свиђа... Волим играче који желе да их изведу. Као данас, момак из Кристал Паласа (Лука Миливојевић, прим.аут). 'Дајте ми лопту, ако промашим промашим, промашио сам", рекао је Мурињо.

Јунајтед је данас савладао Евертон, а Џордан Пикфорд је у 27. минуту зауставио ударац Пола Погбе са беле тачке, међутим, лопта се поново вратила на ноге Французу, којем није било тешко да из другог пута матира енглеског репрезентативног чувара мреже.

"Пол жели да преузме одговорност и то је за мене фантастично. Ако промаши, промаши... Мислим да може да поправи извођење. Сматрам да голмани сада знају да притрчава лопти, па чекају послдењи тренутак да се баце. Вероватно ће научити из тога, али за мене је најважније да знам да ће и следећи пут узети лопту да шутне", рекао је Мурињо.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар