Murinjo pohvalio karakter Luke Milivojevića!

Volim igrače koji kod penala kažu - dajte mi loptu, ako promašim, promašio sam. . .  „Stvar koju volim jeste preuzimanje odgovornosti. Dozvolite mi da izaberem adekvatan naziv, jer ne želim da budem kažnjen. . . Ne volim Miki Mause“, kaže Portugalac.

Fudbal 29.10.2018 | 11:00
Murinjo pohvalio karakter Luke Milivojevića!
Žoze Murinjo je na zanimljiv način posle utakmice sa Evertonom komentarisao igrače koji ne smeju da preuzmu odgovornost kod izvođenja jedanaesteraca, a tom prilikom je i pohvalio način na koji razmišlja kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, koji se nije libio danas da dva puta da izvede najstrožu kaznu, iako je prošle nedelje promašio upravo protiv Evertona.

Portugalac je za razliku od nekih prethodnih konferencija za štampu, ovoga puta bio prilično raspoložen.

"Stvar koju volim jeste preuzimanje odgovornosti. Dozvolite mi da izaberem adekvatan naziv, jer ne želim da budem kažnjen... Ne volim Miki Mause. Znaš, hrabar sam, a plašim se... Ne izvodim penale, to mi se ne sviđa... Volim igrače koji žele da ih izvedu. Kao danas, momak iz Kristal Palasa (Luka Milivojević, prim.aut). 'Dajte mi loptu, ako promašim promašim, promašio sam", rekao je Murinjo.

Junajted je danas savladao Everton, a Džordan Pikford je u 27. minutu zaustavio udarac Pola Pogbe sa bele tačke, međutim, lopta se ponovo vratila na noge Francuzu, kojem nije bilo teško da iz drugog puta matira engleskog reprezentativnog čuvara mreže.

"Pol želi da preuzme odgovornost i to je za mene fantastično. Ako promaši, promaši... Mislim da može da popravi izvođenje. Smatram da golmani sada znaju da pritrčava lopti, pa čekaju posldenji trenutak da se bace. Verovatno će naučiti iz toga, ali za mene je najvažnije da znam da će i sledeći put uzeti loptu da šutne", rekao je Murinjo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar