ФРА: Мбапе "начео", Дракслер докрајчио Марсељ!

Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Олимпик из Марсеља у мечу 11. кола француске Лиге 1 са 2:0.  Мбапе као брзи воз, Дракслер угасио светло на Велодрому, а Гарсија искључен! ПСЖ као гост савладао Марсељ са 2:0.

Фудбал 28.10.2018 | 23:35
ФРА: Мбапе "начео", Дракслер докрајчио Марсељ!
ПСЖ је тако, не рачунајући Наполи, после низа утакмица у којима је деловао као казнена експедиција за своје противнике "успорио" на Велодрому где је Олимпик добро одолевао све до 65. минута.

Први гол за госте је дело Килијана Мбапеа који је на овој утакмици ушао као резерва само три минута пре тог 65. минута.

Заменио је Чупо-Мотинга, а онда додавање Анхела Ди Марије својим муњевитим трком поред Камаре претворио у бег и у гол за 1:0. 

За Олимпик је од 73. минута заиграо и Немања Радоњић, али ни он ни Валер Жермен нису успели да помогну својој екипи да освоји бар бод. 

Коначан резултат је у петом минуту надокнаде поставио Јулијан Дракслер који је добро испратио акцију у контри и на другој стативи сачекао промашај Нејмара. 

ПСЖ се после нове победе учврстио на првом месту Лиге 1 са 33 бода, испред Лила са 25, Монпељеа са 22, Лиона са 20 и Марсеља на петом месту са 19 бодова. 

Некада је био Класик, али у последње време то није. Намучио је Марсељ екипу Пари Сен Жермена, али су Свеци славили са 2:0 у највећем дербију француског фудбала одиграном у оквиру 11. кола Лиге 1.

Колико год да се Олимпик трудио и парирао, сваки пут када је ПСЖ озбиљније кренуо ка голу, могао је да створи шансу. И имао је конкретније прилике да затресе мрежу.

А била су довољна само два таква тренутка да Свеци реше дерби у своју корист. Истовремено, публика на Велодрому могла је да се уживо увери у то колико је брз Килијан Мбапе, на овом мечу резервиста.

Српски репрезентативац Немања Радоњић добио је шансу у последњих 15-ак минута, а тренер Марсеља Руди Гарсија незадовољан појединим судијским одлукама искључен је у финишу меча.

Прво веће узбуђење виђено је у 34. минуту када је Лукас Окампос после корнера захватио лопту главом, али није било довољно снаге у том ударцу, па је голман ПСЖ-а лако ухватио лопту.

У судијској надокнади првог полувремена покушао је да одговори Анхел ди Марија, али је одбрана домаћих у последњем тренутку изблокирала тај ударац.

Наставио је Аргентинац у истом ритму када је почело друго полувреме. Већ у уводној акцији шутирао је Ди Марија, а Стив Манданда био је приморан да избије лопту у корнер.

Ред је био у 56. минуту да Нејмар покаже шта зна. Прво је протурио лопту кроз ноге Сансону, а онда ушао у казнени простор, међутим гађао је тик поред десне стативе. Уследио је експресан одговор домаћина, пошто је Димитри Паје сјајно извео слободан ударац са 20 метара, Ареола је парадом избио лопту у корнер.

А онда је дошао тренутак да заблиста Килијан Мбапе. У 62. минуту Томас Тухел га је послао на терен уместо Ерика Чупо Мотана, а три минута касније један од најбољих нападача на свету утишао је Велодром.

У улози асистента овај пут нашао се Анхел ди Марија који је избацио Мбапеа, а овај као брзи воз ТЖВ који саобраћа на релацији Париз – Марсељ, побегао одбрани и гурнуо лопту испод Манданде у мрежу.

После водећег поготка Парижани су могли да заиграју за нијансу мирније, а у 72. минуту шансу да заигра добио је и репрезентативац Србије Немања Радоњић који је заменио Моргана Сансона.

Али није то донело у први мах неку промену на терену, пошто је Манданда опет био у главној улози. Морао је у два наврата да спашава Марсељ, после шанси Мбапеа и Томе Менијеа.

Иако је домаћин притискао у завршници меча, у судијској надокнади ПСЖ је организовао такав контранапад као на некој компјутерској игрици, па је после уводног паса Мбапеа и центаршута Нејмара, Јулијан Дракслер задао је коначан ударац највећем ривалу.

Лига 1, 11. коло:

Петак:

Ним – Сент Етјен 1:1 (0:1)
/Алију 74 – Кабеља 1/

Субота:

Анже - Лион 1:2 (0:0)
/Лопез 88 - Оуар 63, Депај 87/

Амијен - Нант (0:1)
/Бодмер 81 - Боскиља 15, Сала 71/

Генган - Стразбур (1:0)
/Бенезе 6/

Лил - Каен (0:0)
/Леао 56/

Монако - Дижон (1:1)
/Хенрикс 29, Глик 78 - Алфонс 33, Абеј 57/

Тулуз - Монпеље (0:2)
/Лаборд 21, Делор 24/

Недеља:

Рен  - Ремс 0:2 (0:1)
/Уден 16, 53/

Бордо – Ница 0:1 (0:0)
/Сипријен 54/

Марсељ - Пари Сен Жермен 0:2 (0:0)
/Мбапе 65, Дракслер 90+4/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар