FRA: Mbape "načeo", Draksler dokrajčio Marselj!

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Olimpik iz Marselja u meču 11. kola francuske Lige 1 sa 2:0.  Mbape kao brzi voz, Draksler ugasio svetlo na Velodromu, a Garsija isključen! PSŽ kao gost savladao Marselj sa 2:0.

Fudbal 28.10.2018 | 23:35
FRA: Mbape "načeo", Draksler dokrajčio Marselj!
PSŽ je tako, ne računajući Napoli, posle niza utakmica u kojima je delovao kao kaznena ekspedicija za svoje protivnike "usporio" na Velodromu gde je Olimpik dobro odolevao sve do 65. minuta.

Prvi gol za goste je delo Kilijana Mbapea koji je na ovoj utakmici ušao kao rezerva samo tri minuta pre tog 65. minuta.

Zamenio je Čupo-Motinga, a onda dodavanje Anhela Di Marije svojim munjevitim trkom pored Kamare pretvorio u beg i u gol za 1:0. 

Za Olimpik je od 73. minuta zaigrao i Nemanja Radonjić, ali ni on ni Valer Žermen nisu uspeli da pomognu svojoj ekipi da osvoji bar bod. 

Konačan rezultat je u petom minutu nadoknade postavio Julijan Draksler koji je dobro ispratio akciju u kontri i na drugoj stativi sačekao promašaj Nejmara. 

PSŽ se posle nove pobede učvrstio na prvom mestu Lige 1 sa 33 boda, ispred Lila sa 25, Monpeljea sa 22, Liona sa 20 i Marselja na petom mestu sa 19 bodova. 

Nekada je bio Klasik, ali u poslednje vreme to nije. Namučio je Marselj ekipu Pari Sen Žermena, ali su Sveci slavili sa 2:0 u najvećem derbiju francuskog fudbala odigranom u okviru 11. kola Lige 1.

Koliko god da se Olimpik trudio i parirao, svaki put kada je PSŽ ozbiljnije krenuo ka golu, mogao je da stvori šansu. I imao je konkretnije prilike da zatrese mrežu.

A bila su dovoljna samo dva takva trenutka da Sveci reše derbi u svoju korist. Istovremeno, publika na Velodromu mogla je da se uživo uveri u to koliko je brz Kilijan Mbape, na ovom meču rezervista.

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić dobio je šansu u poslednjih 15-ak minuta, a trener Marselja Rudi Garsija nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama isključen je u finišu meča.

Prvo veće uzbuđenje viđeno je u 34. minutu kada je Lukas Okampos posle kornera zahvatio loptu glavom, ali nije bilo dovoljno snage u tom udarcu, pa je golman PSŽ-a lako uhvatio loptu.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena pokušao je da odgovori Anhel di Marija, ali je odbrana domaćih u poslednjem trenutku izblokirala taj udarac.

Nastavio je Argentinac u istom ritmu kada je počelo drugo poluvreme. Već u uvodnoj akciji šutirao je Di Marija, a Stiv Mandanda bio je primoran da izbije loptu u korner.

Red je bio u 56. minutu da Nejmar pokaže šta zna. Prvo je proturio loptu kroz noge Sansonu, a onda ušao u kazneni prostor, međutim gađao je tik pored desne stative. Usledio je ekspresan odgovor domaćina, pošto je Dimitri Paje sjajno izveo slobodan udarac sa 20 metara, Areola je paradom izbio loptu u korner.

A onda je došao trenutak da zablista Kilijan Mbape. U 62. minutu Tomas Tuhel ga je poslao na teren umesto Erika Čupo Motana, a tri minuta kasnije jedan od najboljih napadača na svetu utišao je Velodrom.

U ulozi asistenta ovaj put našao se Anhel di Marija koji je izbacio Mbapea, a ovaj kao brzi voz TŽV koji saobraća na relaciji Pariz – Marselj, pobegao odbrani i gurnuo loptu ispod Mandande u mrežu.

Posle vodećeg pogotka Parižani su mogli da zaigraju za nijansu mirnije, a u 72. minutu šansu da zaigra dobio je i reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić koji je zamenio Morgana Sansona.

Ali nije to donelo u prvi mah neku promenu na terenu, pošto je Mandanda opet bio u glavnoj ulozi. Morao je u dva navrata da spašava Marselj, posle šansi Mbapea i Tome Menijea.

Iako je domaćin pritiskao u završnici meča, u sudijskoj nadoknadi PSŽ je organizovao takav kontranapad kao na nekoj kompjuterskoj igrici, pa je posle uvodnog pasa Mbapea i centaršuta Nejmara, Julijan Draksler zadao je konačan udarac najvećem rivalu.

Liga 1, 11. kolo:

Petak:

Nim – Sent Etjen 1:1 (0:1)
/Aliju 74 – Kabelja 1/

Subota:

Anže - Lion 1:2 (0:0)
/Lopez 88 - Ouar 63, Depaj 87/

Amijen - Nant (0:1)
/Bodmer 81 - Boskilja 15, Sala 71/

Gengan - Strazbur (1:0)
/Beneze 6/

Lil - Kaen (0:0)
/Leao 56/

Monako - Dižon (1:1)
/Henriks 29, Glik 78 - Alfons 33, Abej 57/

Tuluz - Monpelje (0:2)
/Labord 21, Delor 24/

Nedelja:

Ren  - Rems 0:2 (0:1)
/Uden 16, 53/

Bordo – Nica 0:1 (0:0)
/Siprijen 54/

Marselj - Pari Sen Žermen 0:2 (0:0)
/Mbape 65, Draksler 90+4/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar