Лопетеги не одустаје: Имам снагу да тргнем Реал!

Шамар на Ноу Кампу није приморао тренера Мадриђана на оставку. Напротив.  Лопетеги: Нисам глуп! Али да ли је већ сада бивши?

Фудбал 29.10.2018 | 09:45
Лопетеги не одустаје: Имам снагу да тргнем Реал!
Барселона је победила и понизила Реал Мадрид у недељном Ел Класику на "Ноу Кампу".

Головима Луиса Суареза, Филипеа Кутиња и Артура Видала, шампион Шпаније је декласирао највећег ривала и обрадовао навијаче, док су гости "гутали кнедле" и бројали лопте у мрежи иза Тиба Куртое.

У овом тренутку, Реал је девети на табели и има седам бодова мање од Барсе, која је лидер.

С обзиром на "дебео" минус и с обзиром на то да је "краљевски клуб" у последњих пет кола доживео четири пораза и једном одиграо нерешено, многи су очекивали оставку тренера Реала Ђулена Лопетегија одмах после убедљивог пораза.

Међутим, она се није догодила.

"Дуга је сезона и имам пуну веру у овај тим. Данас је био тежак ударац и иако сам тужан остаћу на кормилу овог тима. Имам довољно снаге да окренем ову ситуацију. Волео бих да видим каква ће бити ситуација у априлу", рекао је Лопетеги после утакмице.

Мадридски Ас је насловом у извештају с утакмице најбоље описао расположење у главном граду: “Барселона сменила Лопетегија”. Каземиро је устао у одбрану тренера и рекао да су играчи превасходни кривци за, како је рекао, катастрофално издање Реала против Барселоне. Ђулен Лопетегипак није толико самокритичан.

“Тешко је, увек је тешко кад изгубиш, а посебно кад изгубиш од Барселоне. Имам ипак осећај да смо могли да окренемо утакмицу, имали смо шансу да изједначимо… У другом полувремену смо били много бољи него у првом, имали смо тај тренутак кад смо могли да се вратимо, погодили смо и стативу, али кад се то није десило десила се несрећа, па повреда, трећи гол који нам је одузео наду… На крају, казна је била претерана”, сумира утиске Реалов шеф струке.

И заиста, имао је Реал тај моментум почетком другог полувремена, али није баш да је пораз незаслужен. Можда не баш са овом разликом, али Барселона је била много боља. Сигурно је тога свестан и сам Лопетеги, но покушава да сачува екипу и критике преузме на себе. Он свакако не би могао да их избегне. И пре овог дебакла помињало се питање његове одговорности и смене.

“Сви знамо како функционишу ствари у свету фудбала. Одговорност је на крају на тренеру. Нисам глуп. Али овде кад побеђујемо – побеђујемо заједно. И кад губимо – губимо заједно. И даље верујем да је ово само рана фаза сезоне и да ће Реал на крају имати шта да слави… Ово је тежак тренутак, али довољно сам јак да знам да можемо да окренемо ситуацију. Имам пуну веру у ову групу играча и немојте да очекујете сада неки нови приступ од мене. Само сам концетрисан на то како да их подигнем, јер и даље верујем у њих”, каже Лопетеги.

Дакле, Шпанац до даљег остаје тренер. Бар до понедељка.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар