Lopetegi ne odustaje: Imam snagu da trgnem Real!

Šamar na Nou Kampu nije primorao trenera Madriđana na ostavku. Naprotiv.  Lopetegi: Nisam glup! Ali da li je već sada bivši?

Fudbal 29.10.2018 | 09:45
Lopetegi ne odustaje: Imam snagu da trgnem Real!
Barselona je pobedila i ponizila Real Madrid u nedeljnom El Klasiku na "Nou Kampu".

Golovima Luisa Suareza, Filipea Kutinja i Artura Vidala, šampion Španije je deklasirao najvećeg rivala i obradovao navijače, dok su gosti "gutali knedle" i brojali lopte u mreži iza Tiba Kurtoe.

U ovom trenutku, Real je deveti na tabeli i ima sedam bodova manje od Barse, koja je lider.

S obzirom na "debeo" minus i s obzirom na to da je "kraljevski klub" u poslednjih pet kola doživeo četiri poraza i jednom odigrao nerešeno, mnogi su očekivali ostavku trenera Reala Đulena Lopetegija odmah posle ubedljivog poraza.

Međutim, ona se nije dogodila.

"Duga je sezona i imam punu veru u ovaj tim. Danas je bio težak udarac i iako sam tužan ostaću na kormilu ovog tima. Imam dovoljno snage da okrenem ovu situaciju. Voleo bih da vidim kakva će biti situacija u aprilu", rekao je Lopetegi posle utakmice.

Madridski As je naslovom u izveštaju s utakmice najbolje opisao raspoloženje u glavnom gradu: “Barselona smenila Lopetegija”. Kazemiro je ustao u odbranu trenera i rekao da su igrači prevashodni krivci za, kako je rekao, katastrofalno izdanje Reala protiv Barselone. Đulen Lopetegipak nije toliko samokritičan.

“Teško je, uvek je teško kad izgubiš, a posebno kad izgubiš od Barselone. Imam ipak osećaj da smo mogli da okrenemo utakmicu, imali smo šansu da izjednačimo… U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji nego u prvom, imali smo taj trenutak kad smo mogli da se vratimo, pogodili smo i stativu, ali kad se to nije desilo desila se nesreća, pa povreda, treći gol koji nam je oduzeo nadu… Na kraju, kazna je bila preterana”, sumira utiske Realov šef struke.

I zaista, imao je Real taj momentum početkom drugog poluvremena, ali nije baš da je poraz nezaslužen. Možda ne baš sa ovom razlikom, ali Barselona je bila mnogo bolja. Sigurno je toga svestan i sam Lopetegi, no pokušava da sačuva ekipu i kritike preuzme na sebe. On svakako ne bi mogao da ih izbegne. I pre ovog debakla pominjalo se pitanje njegove odgovornosti i smene.

“Svi znamo kako funkcionišu stvari u svetu fudbala. Odgovornost je na kraju na treneru. Nisam glup. Ali ovde kad pobeđujemo – pobeđujemo zajedno. I kad gubimo – gubimo zajedno. I dalje verujem da je ovo samo rana faza sezone i da će Real na kraju imati šta da slavi… Ovo je težak trenutak, ali dovoljno sam jak da znam da možemo da okrenemo situaciju. Imam punu veru u ovu grupu igrača i nemojte da očekujete sada neki novi pristup od mene. Samo sam koncetrisan na to kako da ih podignem, jer i dalje verujem u njih”, kaže Lopetegi.

Dakle, Španac do daljeg ostaje trener. Bar do ponedeljka.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar